La fel ca în precedentele emisiuni în care au intervenit cei doi, perspectivele diferite cu privire la pandemia de coronavirus a încins din nou spiritele.

În direct la Antena 3, Mircea Badea și Raed Arafat s-au contrat în legătură cu internarea persoanelor infectate cu COVID-19, dar asimptomatice.

Badea a afirmat că așteaptă decizia CCR cu privire la internarea obligatorie a persoanelor infectate cu COVID-19, dar asimptomatice.

De aici până la schimbul mai aprins de replici cu Raed Arafat n-a fost decât un pas.

„Eu zic să respectăm totuși Constituția” a spus Badea, care şi-a exprimat astfel convingerea că magistraţii CCR vor decide că măsura este neconstituțională.

„Sunt multe țări care au internat pacienții asimptomatici. Cine spune că au plecat toți acasă induce în eroare oamenii”, a fost replica dată de Raed Arafat.

Prezentatorul emisiunii „În gura presei” n-a renunţat: „Da, eu spun asta, nu introduc în eroare oamenii, aș vrea să-mi dați un exemplu concret, chiar aș vrea să-mi dați exemplul ăsta concret.”

Argumentele lui Arafat s-au referit la situaţia din SUA, dar și la medicii chinezi care, când au mers în Italia, au făcut apel să nu fie trimişi asimptomaticii acasă.

În opinia lui Arafat, ei ar fi motivat că China asta ar fi fost una dintre modalitățile de răspândire.

„Nu se pune problema să accept că, în medicină, decizia Constituției sau decizia cuiva poate să vină să spună că așa se salvează vieți”, a continuat Arafat.

„Nu, CCR nu se ocupă cu salvatul de vieți, e adevărat, se ocupă cu Constituția”, a completat imediat Badea.

„Nici nu e normal să ajungi să trimiți hârtii la spitale să le spui că ele sunt sub monitorizare pentru tortură și că sunt asimilate zonelor de detenție”, a reacţionat Arafat.

Mai departe, vedeta Antenei 3 a cerut numărul de persoane testate, nu de teste, iar şeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a spus:

„Noi nu raportăm, cel puțin asta știu, că INSP nu raportează retestările, raportează testele noi.”

„Eu zic să verificăm, pentru că știu că raportează și retestările”, a precizat Badea, care a primit un răspuns din partea lui Arafat:

„O să cer din nou să confirme acest lucru, eu știu că se raportează testele noi și cazurile noi, nu se raportează cazurile retestate.”

„Aș vrea să prezentați public o listă unde s-a mai întâmplat așa ceva (n.r. – internarea asimptomaticilor), cu date concrete” a solicitat Mircea Badea în încheiere.

Foto Raed Arafat