Kylian Mbappe ajunge la Real Madrid. Vedeta PSG a semnat pentru cinci ani

Kylian Mbappe ajunge la Real Madrid. Vedeta PSG a semnat pentru cinci ani Kylian Mbappe Sursa foto: X (Twitter)

Jucătorul de fotbal Kylian Mbappe va ajunge în Spania, la Real Madrid, la finalul acestui sezon competițional. Vicecampionul mondial a semnat un contract, care va intra în vigoare la 1 iulie, valabil pe o perioadă de cinci ani.

Kylian Mbappe, vedeta lui Paris Saint-Germain, va face pasul către campionatul spaniol. Se va întâmpla în vară, la 1 iulie, după ce expiră înțelegerea cu actuala sa echipă de club.

Kylian Mbappe a semnat cu Real Madrid

Presa spaniolă dezvăluie că vicecampionul mondial va juca, din sezonul viitor, pentru Real Madrid. Kylian Mbappe a ajuns la un acord cu conducerea clubului spaniol și a semnat un contract pentru cinci ani. Informația a fost dezvăluită de cotidianul Marca, care dă informația ca sigură.

„Kylian Mbappe și Real Madrid au un acord semnat în urmă cu două săptămâni, Marca a putut să confirme”, precizează publicația spaniolă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un alt ziar sportiv din capitala Spaniei, AS, scrie că Nasser Al-Khelaifi, președintele lui PSG, ar fi confirmat transferul. El ar fi vorbit cu diferiți cunoscuți pe care i-a informat, în privat, că atacantu Kylian Mbappe merge la Madrid.

Propunerile PSG au fost refuzate

Jucătorul de fotbal Kylian Mbappe i-a anunțat pe cei de la PSG că nu-și va prelungi contractul din vară. Informația a fost confirmată oficial. El le-a transmis conducătorilor clubului francez să nu insiste cu alte oferte de prelungire a contractului. Mbappe a fost ferm și a susținut că nu intenționează să continue în capitala Franței.

„Motivul pentru care Mbappe a cerut asta este că-și pusese deja semnătura pe contractul care-l ține la Real Madrid 5 sezoane, așa cum Parisul suspecta de multă vreme”, mai scrie Marca.

Intenția vicecampionului mondial de a juca pentru Real Madrid datează încă din 2022. La acel moment, cele două părți au ajuns aproape la o înțelegere. Atacantul s-a răzgândit și a semnat prelungirea contractului cu PSG. Ulterior discuțiile au fost reluate.

Kylian Mbappe a reluat discuțiile cu Real

Real a reluat discuțiile cu atacantul spaniol la începutul acestui an. Jucătorul lui PSG a intrat în ultimele șase luni de contract, astfel că o înțelegere era foarte posibilă. Iar aceasta s-a și petrecut.

„În primele zile din ianuarie, Madridul a contactat anturajul lui Mbappe pentru a afla dacă planul agreat anterior cu Mbappe încă stă în picioare. Răspunsul a fost pozitiv”, au relatat jurnaliștii spanioli.

Kylian Mbappe va părăsi echipa de fotbal PSG după 7 ani în care a marcat 244 de goluri și a dat 105 pase decisive, în 291 de meciuri. El este este cel mai bun marcator din istoria clubului francez, cu o medie de 0.84 goluri pe meci.

La Real Madrid va juca alături de extremele Vinicius Junior și Rodrygo Goes, plus mijlocașul-golgheter Jude Bellingham. Odată cu venirea sa, este de așteptat ca antrenorul Carlo Ancelotti să schimbe sistemul de joc într-un 4-3-3, cu Kylian Mbappe vârf, Vinicius în stânga, Rodrygo în dreapta. Din vară, la Madrid va ajunge și brazilianul Endrick, atacant central, considerat un mare talent.