Procurorul Doru Tulus, revocat din DNA printr-un ordin al sefei Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Kovesi, o cheama in judecata pe șefa DNA pentru anulare actului administrativ in baza caruia a fost izgonit din DNA si trimis la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Cum au plecat Țuluș și Iorga Moraru din DNA

„Izgonirea din DNA a procurorilor Tulus si Iorga Moraru s-a facut la scurt timp dupa ce acestia au refuzat sa fie supusi unei testari poligrafe ordonate de procurorul sef al DNA sa fie efectuata tuturor procurorilor anticoruptie, dupa aparitia in spatiul public a unor inregistrari in care sefa DNA tipa la procurori ca stau "cu curu pe dosare" si ca ar trebui sa treaca la "decapari" de premieri, pentru ca DNA "sa supravietuiasca", susțin jurnaliștii de la Lumea Justiției

Actiunea inregistrata de Doru Tulus in 25 octombrie 2017, formand obiectul dosarului nr. 8055/2/2017 de pe rolul Sectiei a VIII-a contencios administrativ si fiscal a Curtii de Apel Bucuresti urmeaza sa aiba primul termen in data de 7 martie 2018.

Din informatiile jurnaliștilor de la Luju.ro, pe langa actiunea de anulare a actului administrativ, in acelasi dosar procurorul Doru Tulus ii solicita sefei DNA si despagubiri de, atentie, 1 leu, suma care are titlu simbolic pentru modul in care Laura Kovesi a inteles sa "execute" doi dintre cei mai vechi procurori din DNA.

„Suma este de altfel justificata si de faptul ca – spre deosebire de Mihaela Iorga Moraru, care a solicitat in actiunea de anulare a ordinului de revocare nr. 301/5.07.2017 si plata de catre sefa DNA a unor despagubiri in valoare de 10.000 euro, justificate prin daunele materiale suferite in lunile iulie-octombrie 2017 – Doru Tulus, prin intoarcerea la PICCJ nu a suferit schimbari salariale sau locative majore, nefiindu-i afectata viata privata prin decizia sefei DNA”, mai susțin sursele citate.

Chemarea in judecata a Laurei Kovesi, in calitate de parata, de catre procurorul Doru Tulus a fost demarata la circa o luna dupa ce Inspectia Judiciara a declansat cercetarea disciplinara a conducerii DNA, ca urmare a plangerilor formulate de procurorii Mihaela Iorga Moraru si Doru Tulus. De altfel, la Inspectia Judiciara sunt in lucru nu mai putin de sapte actiuni disciplinare care vizeaza conducerea DNA, dupa ce acestea au fost formulate de Doru Tulus, Mihaela Iorga Moraru si procurorul Nicolae Marin.

Întreg materialul din Luju.ro poate fi citit AICI!