Evenimentul Zilei > Politica > Klaus Iohannis reacţionează după votul în cazul Şova: „Parlamentul perseverează în a obstrucționa procesele din justiție”
Klaus Iohannis reacţionează după votul în cazul Şova: „Parlamentul perseverează în a obstrucționa procesele din justiție”

Klaus Iohannis reacţionează după votul în cazul Şova: „Parlamentul perseverează în a obstrucționa procesele din justiție”

Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat, marţi seară, după ce senatorii au votat împotriva cererii DNA de reţinere şi aerstare a lui Dan Şova. Şeful statului a spus că Parlamentul obstrucţionează procesele din justiţie şi este din ce în ce mai greu de lucrat cu actuala majoritate.

"Constat, din păcate, că prin votul dat astăzi în Senat, Parlamentul perseverează în a obstrucționa procesele din justiție, apelând la tertipuri procedurale. Atunci când este vorba de statul de drept, este din ce în ce mai greu de lucrat cu acest Parlament și această majoritate", a scris preşedintele Klaus Iohannis pe Facebook.

Dan Şova a fost salvat marţi de arestare, după colegii de Senat au votat împotriva cererii DNA de reţinere şi arestare a acestuia. 77 de senatori au votat împotriva cererii, 66 au votat pentru.

Citeşte mai multe aici: Senatorii l-au salvat DIN NOU pe DAN ŞOVA de "Beciul domnesc". 72 de senatori au votat ÎMPOTRIVA arestării, 66 au votat PENTRU