Evenimentul Zilei > EVZ Special > Klaus Iohannis, prima oara fără mască în public: „A fost un an infernal”
Klaus Iohannis, prima oara fără mască în public: „A fost un an infernal”

Klaus Iohannis, prima oara fără mască în public: „A fost un an infernal”

Președintele Klaus Iohannis a făcut o serie de declarații cu prilejul vizitei pe care a făcut-o la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului „Bagdasar-Arseni”. Șeful statului a apărut pentru prima oară în public, după anunțarea măsurilor de relaxare, la începutul lunii mai.

Președintele Klaus Iohannis a apărut pentru prima oară, de la anunțarea măsurilor de relaxare, fără mască de protecție sanitară la un eveniment public. Klaus Iohannis a vizitat Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul „Bagdasar Arseni”, care urmează să fie dată în funcțiune în zilele următoare. El i-a felicitat cadrele medicale ce își desfășoară activitatea în domeniul medicinii de urgență și a amintit de anul foarte dificil prin care am trecut, din cauza pandemiei de COVID-19.

„Dați-mi voie să-i felicit pe cei care lucrează în domeniul Medicinei de Urgență… Vă admir pentru dăruirea, abnegația cu care vă faceți profesia. Salvați vieți în fiecare zi, dați speranță oamenilor bolnavi și meritați nu doar felicitări ci și mulțumiri”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele impresionat se unitatea UPU

Klaus Iohannis a vizitat unitatea UPU, de la Spitalul Bgadasar Arseni, ce se va deschide în zilele următoare. Klaus Iohannis a precizat că aceasta a apărut datorită colaborării dintre dintre Primăria Sector 4 și Ministerul Sănătății, care au asigurat sediul și finanțarea pentru amenajarea și dotarea acestui spațiu.

„Este un exemplu despre cum ne dorim să arate spitalele din România și sper că în anii următori vom vedea nu doar unități ci și spitale moderne”, a mai spus președintele.

În acest context, Klaus Iohannis a precizat că a fost o perioadă foarte dificilă pentru personalul din medicina de urgență, din cauza problemelor produse de pandemia de coronavirus.

„A fost un an infernal pentru personalul din medicina de urgență, acest an pandemic în care lucrurile s-au complicat enorm. Știu că ați lucrat până la epuizare și ați contribuit la soluționarea acestor situații apărute în pandemie. Sunteți eroii noștri și românii trebuie să înțeleagă că nu se pot aduce suficiente mulțumiri pentru munca depusă de personalul medical și de corpul UPU”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis în vizită la Bagdasar Arseni

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului „Bagdasar-Arseni”, cu ocazia Zilei Internaţionale a Medicinei de Urgenţă care se sărbătorește pe 27 mai.

Anunțul a fost făcut de Administrația Prezidențială, care postat un anunț pe site-ul Președinției.

„Vizită la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului «Bagdasar-Arseni», cu ocazia Zilei Internaţionale a Medicinei de Urgenţă”, indică agenda preşedintelui, anunţată de Administraţia prezidenţială.

Publicat in categoriile: EVZ Special, Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: