Evenimentul Zilei > Politica > Klaus Iohannis: Performanța academicianului Solomon Marcus, un model
Klaus Iohannis: Performanța academicianului Solomon Marcus, un model

Klaus Iohannis: Performanța academicianului Solomon Marcus, un model

Performanţa ştiinţifică şi devotamentul lui Solomon Marcus pentru a construi un sistem educaţional centrat pe nevoile reale ale celui care învaţă reprezintă un model la care ne putem raporta cu toţii, afirmă joi preşedintele Klaus Iohannis, care transmite condoleanţe la moartea academicianului.

"Am primit cu multă tristeţe vestea dispariţiei academicianului Solomon Marcus. Performanţa sa ştiinţifică şi devotamentul pentru a construi un sistem educaţional centrat pe nevoile reale ale celui care învaţă reprezintă un model la care ne putem raporta cu toţii. Va rămâne pentru totdeauna în sufletele şi gândurile noastre pentru tenacitatea, înţelepciunea şi dragostea cu care şi-a desăvârşit viaţa şi cariera", a scris Iohannis pe Facebook. 

Şeful statului transmite condoleanţe şi spune că este "alături de cei care îl respectă şi îl iubesc pe academicianul Solomon Marcus". 

Academicianul Solomon Marcus a murit joi dimineaţă, la Institutul "C. C. Iliescu" din Capitală. 

Matematicianul Solomon Marcus s-a născut la Bacău, la 1 martie 1925. A publicat zeci de cărţi, traduse în limbile engleză germană, franceză, italiană, spaniolă, rusă, cehă, maghiară. Este citat în marile enciclopedii internaţionale, precum: Brockhaus, Enciclopedia Italiana, Enciclopedia Universalis, în enciclopedii internaţionale de matematică, informatică, cibernetică, lingvistică, semiotică şi literatură. În decembrie 2015, a fost decorat de preşedintele României.