Evenimentul Zilei > Politica > Klaus Iohannis e terminat. AUR îi pregătește marea lovitură. Va fi cutremur pe scena politică
Klaus Iohannis e terminat. AUR îi pregătește marea lovitură. Va fi cutremur pe scena politică

Klaus Iohannis e terminat. AUR îi pregătește marea lovitură. Va fi cutremur pe scena politică

Urmează etapa de „curățenie” în politica românească, iar primul care va fi îndepărtat de la șefia României va fi actualul președinte Klaus Iohannis, a transmis George Simion, luni seară, dezvăluind planul AUR cu privire la demiterea șefului statului. Deși a fost luată probabil în râs, formațiunea politică pe care o conduce - a spus co-președintele AUR - este „foarte serioasă și metodică”.

AUR se află în plină pre-campanie pentru alegerile prezidențiale, a declarat George Simion într-o intervenție televizată, exprimându-și certitudinea că partidul pe care îl conduce va intra în turul 2 la alegerile prezidențiale din anul 2024.

Scaunul președintelui Klaus Iohannis se clatină. Co-președintele AUR a spus că nu ar fi nevoie ca românii să aștepte până la viitoarele alegeri pentru ca șeful statului să fie înlăturat din funcție. George Simion a mers și mai departe și a făcut public planul AUR cu privire la îndepărtarea lui Iohannis de la președinție.

Sursa foto: EEC-Razvan Valcaneantu

Vestea care-l lovește din plin pe Klaus Iohannis

„Este cât se poate de evident că acum este o pre-campanie pentru prezidențiale. Noi strângem semnături pentru a-l da jos pas cu pas. Strângem semnături pentru a pune presiune pe parlamentari să semneze demersurile pentru suspendarea lui Klaus Iohannis şi să voteze.

Am mai multe confirmări de la parlamentari PNL şi PSD care vor vota demiterea lui Klaus Iohannis şi odată ce se va ajunge la referendum va fi demis prin vot de către români, pentru că nu trebuie să așteptam anul 2024 pentru a scăpa de primul turist al ţării.

Un parlamentar PNL a şi semnat. Am fost în Ţara Făgărașului, iar Dumitru Flucuş a semnat pentru inițierea suspendării.

Planul este să punem presiune pe parlamentar şi pe actualele forţe politice şi să obținem un vor în parlamentul României, 50+1 ne sunt necesari. O să vedem ce se va întâmpla cu actuala coaliţie”, a declarat George Simion, luni seară, într-o intervenție televizată la Antena 3.

Va candida George Simion la președinția României?

Co-președintele AUR este de părere că partidul său va ajunge în turul 2 al alegerilor prezidențiale „cu siguranță” și are „o șansă bună de a câștiga fotoliul de președinte al României”, Cine va fi candidatul din partea AUR? „Vom vedea”, a fost răspunsul lui George Simion.

„Domnul Călin Georgescu este un om foarte capabil. Eu am mai spus în spațiul public de nenumărate ori: ne-am bucura în identificarea candidatului comun pe care trebuie să-l aibă forțele patriotice să-l luăm în calcul și pe președintele Academiei, Ioan Aurel Pop. Dar, mă bucur că de azi începând domnul Călin Georgescu a acceptat să fie președinte de onoare al partidului și că reușim să unificăm toate forțele partidului, pentru că vor apărea încă zece partide precum AUR în perioada următoare – unele au apărut – tocmai ca să fragmenteze votul suveranist, votul forței patriotice”, a mai afirmat George Simion, care a negat că va candida la alegerile prezidențiale din anul 2024.

„Nu! Eu am 35 de ani, am tot timpul înainte. Cred că sunt oameni mult mai capabili – eu trebuie să mă pregătesc pentru viitor, pentru viitoarele funcții. Nu țintesc pentru mine să ocup anumite scaune. Sunt oameni cu experiență în viață care au ocupat funcții înalte a instituții internaționale, care pot să reprezinte AUR și să ducă partidul ca primă forță politică și să câștige pentru noi alegerile prezidențiale”, a transmis co-președintele AUR George Simion, luni seară.