Evenimentul Zilei > Politica > Klaus Iohannis CRITICĂ manifestanţii marşului unionist: „Manifestanții au EXAGERAT un pic!”
Klaus Iohannis CRITICĂ manifestanţii marşului unionist: „Manifestanții au EXAGERAT un pic!”

Klaus Iohannis CRITICĂ manifestanţii marşului unionist: „Manifestanții au EXAGERAT un pic!”

Klaus Iohannis a trasnmis că persoanele care au ieşit în evidenţă la marşul unionist de sâmbătă au exagerat şi a acuzat şi forţele de ordine, afirmând că au dat dovadă de nervozitate, informează Digi24.

„Ca un observator extern, trebuie să recunosc că manifestanții au exagerat un pic. Nu știu dacă putem să spunem că au provocat jandarmii, dar manifestarea avut anumite accente care nu trebuiau să fie acolo, iar jandarmii chiar un pic nervoși cred că au fost și așa se explică evoluția de acolo. În rest, manifestarea a avut loc. Despre proiectul unificării pot să spun că este un proiect de mare greutate și de-o parte și de cealaltă a Prutului. Cred că astfel de manifestări atrag atenția, dar sunt sceptic în ce privește utilitatea acestor manifestări în demersul efectiv de unificare”, a transmis şeful statului. 

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat şi politicienii care şi-au dat cu părerea cu privire la acest incident şi a precizat că au făcut asta în scop electoral. 

„Bineînțeles că politicieni de-ai noștri au sărit imediat, mulți au avut diferite păreri, mulți au fost într-o notă populist-electoralistă, ceea ce este păcat. Acest deziderat nu poate fi atins decât printr-o abordare foarte serioasă, de lungă durată, fiindcă nu putem să ne imaginăm că se va întâmpla peste un an sau doi, trebuiesă fie îndeplinite anumite condiții internaționale pentru a face posibil acest demers”, a mai declarat Iohannis.