Evenimentul Zilei > Politica > Klaus Iohannis: „Am lansat două noi comandamente pentru apărare”. Anunț de ultimă oră despre APĂRAREA ȚĂRII
Klaus Iohannis: „Am lansat două noi comandamente pentru apărare”. Anunț de ultimă oră despre APĂRAREA ȚĂRII

Klaus Iohannis: „Am lansat două noi comandamente pentru apărare”. Anunț de ultimă oră despre APĂRAREA ȚĂRII

În cadrul unui eveniment legat de forțele pentru operații speciale, președintele Klaus Iohannis a ținut un discurs despre sistemul de apărare și noile modalități de apărare ale României.

În discursul său, Klaus Iohannis a vorbit despre noile provocări date de „Riscuri și amenințări care se uneori suprapun și se schimbă, astfel existând șansa să ajungem la situații noi și complexe. Fie că vorbim de situația regională, fie că vorbim de situația internațională. Incertitudinea și impredictibilitatea sunt deja termeni uzuali atunci când vorbim de evaluarea actualului mediu de securitate. În acest context trebuie să menținem o balansare credibilă în modul de prevenire și anticipare, dar și la reacție și combatere. Este o abordare luată în calcul și în strategia națională de apărare 2015-2019.”

Lui Iohannis I SE PREGĂTEŞTE CEVA DE AMPLOARE din partea Coaliţiei! Ultimul discurs A ACTIVAT PLANUL ANTICOTROCENI

PROTESTE DE STRADĂ. Mesajul lui Klaus Iohannis este clar. EUROPA E CU OCHII PE NOI!

„O perioadă de timp am investit mai mult în combaterea riscurilor, dar am acordat mai puțină atenție dezvoltării unei strategii preventive, bazată pe capacitatea de anticipare și pe creșterea rezilienței, în special prin educație. Ulterior am început dezvoltarea unei mai bune capacități de prevenție și anticipare, mai ales la combaterea amenințărilor asimetrice. Acum este momentul în a asigura o mai precisă balansare între capacitatea de a preveni și de a combate. Este important să oferim un minim de predictibilitate celor care trebuie să gândească în perspectivă.”

Klaus Iohannis IESE la ATAC la PSD: „Sevil Shhaideh și Rovana Plumb să-și dea DEMISIA”

Iohannis, pe urmele lui Florin Iordache! Vorbele care au stârnit HOHOTE de RÂS. REACȚIE VIRALĂ 

„În cazul celui pentru operații speciale, am aprobat recent un plan de dezvoltare a acestuia, pentru următorii 10 ani. Vizează integrarea instituțională, comanda și controlul, planificarea resurselor, cooperarea la nivel regional. Acestea vizează consolidarea profilului României ca pol de stabilitate în regiune, dar și participant activ la misiunile pentru securitatea regională sau internațională și salvarea de vieți omenești.”

Iohannis, ATAC DUR la adresa ministrului Justiției: „Abordarea lui este INADECVATĂ”