Evenimentul ZileiPoliticaIohannis spune când putem scăpa de pandemie. Sperăm ca până la vară…

Iohannis spune când putem scăpa de pandemie. Sperăm ca până la vară…

Iohannis spune când putem scăpa de pandemie. Sperăm ca până la vară…
Iohannis spune când putem scăpa de pandemie. Președintele a declarat marți, după ce a vizitat centrul de vaccinare de la Romexpo din Capitală, că avem șanse să scăpăm de pandemie la vară.
Klaus Iohannis a declarat că este bucuros să constate că tot mai multă lume se vaccinează împotriva COVID-19.  Mai mult, a anunţat că zilele acestea foarte multe centre de vaccinare din ţară vor începe să funcţioneze.
„Sunt bucuros că atmosfera în general se schimbă și tot mai multă lume vrea să se vaccineze, e o schimbare pe care o salut” , a declarat Klaus Iohannis.

Iohannis spune când putem scăpa de pandemie

Preşedintele Iohannis a dat asigurări că săptămânile viitoare vor veni tot mai multe doze.  Aşa, tot mai mulți vor putea fi vaccinați la acest centru de la Romexpo . „Vor putea fi vaccinate 3-4000 de persoane pe zi. Vor fi centre de asemenea mărime în toată țara. Sperăm ca până în vară să fie suficiente persoane vaccinate pentru a se termina pandemia”.

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat faptul că „e nevoie ca 60-70% dintre persoane să fi vaccinate și să fie respectate restricțiile pentru a ne putea întoarce la o viață normală”.

Vaccinarea singură nu este suficientă, e nevoie și de respectarea restricțiilor

Klaus Iohannis: „Vreau şi cu această ocazie să atrag atenţia publicului: vaccinarea singură nu rezolvă pandemia. Până când vom avea foarte mulţi oameni vaccinaţi, este nevoie de respectarea cu stricteţe a tuturor măsurilor impuse.

Ne dorim cu toţii să ne întoarcem cât se poate de repede la o viaţă normală, dar acest lucru este posibil dacă, pe de o parte, respectăm restricţiile.  Pe cealaltă parte, un număr importat – 60-70% din populaţie trebuie să fie vaccinată. Şi atunci, dacă facem lucrurile aşa cum trebuie, poate deja în această vară să ne întoarcem la o viaţă normală”, a mai spus  preşedintele Klaus Iohannis.

Precizăm că la La Romexpo au fost prezenţi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, primarul sectorului 1, Clotilde Armand, prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiţă.


Accesează: