Evenimentul Zilei > International > SUA și Coreea de Nord sunt gata de război! Planul fără cusur pentru exterminarea liderului
SUA și Coreea de Nord sunt gata de război! Planul fără cusur pentru exterminarea liderului

SUA și Coreea de Nord sunt gata de război! Planul fără cusur pentru exterminarea liderului

În cazul în care Kim Jong-un, liderul Coreei de Nord, ar provoca un război, SUA au un plan extrem de bine pus la punct pentru a distruge regimul din Coreea de Nord.

De-a lungul, Kim Jong-un, liderul Coreei de Nord a demonstrat că are un comportament imprevizibil, că acționează într-un mod impulsiv și că este gata oricând să provoace un război.

În cazul în care doleanțele sale nu sunt îndeplinite, el dispune de numeroase modalități de a porni un război.

Armele de distrugere în masă, trupele extrem de numeroase și disciplinate, atacuri cibernetice, toate acestea sunt doar câteva dintre armele cu care Kim Jong-un declanșa iadul pe pământ.

„În cazul în care Kim Jong-un ar provoca un război, ar mai trăi suficient de mult încât să vadă care ar fi rezultatul acestuia?”, se întreabă jurnalistul Michael Peck, într-un articol publicat în The National Interest.

„În cazul în care Kim Jong-un ar începe un război, înainte de finalul acestuia dictatorul ar putea fi asasinat de forțele speciale americane și sud-coreene. De asemenea, el ar putea fi ucis chiar și dacă se ascunde într-un bunker. Ba mai mult, centrele sale de comandă ar putea fi distruse de un atac nuclear. Astfel, Coreea de Nord ar putea deveni un stat fără autoritate”, scrie jurnalistul

„Acesta ar fi planul SUA de a lupta în cazul în care ar izbucni un război cu Coreea de Nord. Având în vedere faptul că în ultimul timp Coreea de Nord a efectuat o serie de teste cu rachete balistice, SUA și Coreea de Sud sunt în alteră maximă”.

Planul impecabil al SUA în caz că Kim Jong-un ar provoca un război

SUA se pregătesc deja de mulți ani pentru momentul în care Kim Jong-un va declanșa un război. În acest sens, a fost creat Planul de Operațiuni SUA 5015 (OPLAN 5015). Documentul este clasificat, dar în presa japoneză și sud-coreeană au apărut câteva informații despre această operațiune. Potrivit acestor detalii, în 2015, s-a decis ca adoptarea unei noi abordări pentru a combate un eventual atac nuclear, neconvențional, din partea Coreei de Nord.

În 2015, ziarul japonez Asahi Shimbun a scris că planul seamănă cu războiul de gherilă. Astfel, SUA ar acționa întâi prin distrugerea forțelor speciale și a punctelor de comandă cheie. Acestă strategie s-a bazat pe un plan mai vechi de război și are ca scop reducerea la minimum a victimelor. Ba mai mult, principalul obiectiv al planului este distrugerea definitivă a regimului din Coreea de Nord.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.