Yoon Mi-so spune că avea 11 ani când a văzut pentru prima dată un bărbat executat pentru că a fost prins cu o dramă sud-coreeană. Întregul său cartier a primit ordin să vegheze. „Dacă nu ați face-o, ar fi clasificată ca o trădare”, a spus ea pentru BBC.

Paznicii nord-coreeni se asigurau că toată lumea știa că pedeapsa pentru contrabanda cu videoclipuri ilicite este moartea.

„Am o amintire puternică a bărbatului care a fost legat la ochi, încă îi văd lacrimile curgând. Asta a fost traumatic pentru mine. Legătura la ochi a fost complet udată în lacrimi.

„L-au pus pe un țăruș și l-au legat, apoi l-au împușcat”.

Și acum liderul său, Kim Jong-Un, introduce o nouă lege împotriva a ceea ce regimul descrie ca „gândire reacționară”. Oricine este surprins cu cantități mari de informații și filme din Coreea de Sud, Statele Unite sau Japonia se confruntă acum cu pedeapsa cu moartea. Cei prinși până acum, stăteau în lagăr timp de 15 ani.

„Otrăvuri periculoase” ale capitalismului

Recent, Kim a scris o scrisoare în mass-media de stat prin care solicita Ligii Tinerilor din țară să reprime „comportamentul nesatisfăcător, individualist, antisocialist” în rândul tinerilor. El vrea să oprească vorbirea străină, coafurile și hainele pe care le-a descris drept „otrăvuri periculoase”.

Daily NK, o publicație online din Seul cu surse din Coreea de Nord, a raportat că trei adolescenți au fost trimiși într-o tabără de reeducare pentru că și-au tuns părul ca idoli K-pop și și-au purtat pantalonii deasupra gleznelor, scrie bbc.com.

Analiștii spun că Kim  încearcă să oprească informațiile externe care ajung la oamenii din Coreea de Nord, deoarece viața în țară devine din ce în ce mai dificilă.

Se crede că milioane de oameni suferă de foame. Kim dorește să se asigure că sunt încă hrăniți cu propaganda elaborată cu atenție de statul totalitar.