Luni, servicul ucrainean de securitate (SBU) a anunţat că zece praşutişti militari ruşi, care erau "înarmaţi", au fost reţinuţi în estul Ucrainei, informează agenţia oficială Ukrinform, în pagina electronică, citată de mediafax.ro.

Potrivit unui comunicat al SBU, paraşutiştii erau militari din cadrul Regimentului 331 din Divizia 98, situată în centrul Rusiei, iar aceştia au fost reţinuţi în apropierea oraşului Zerkalnîi, din regiunea Doneţk. Informaţia a fost confirmată şi de ministrul ucrainean al Apărării, Valeri Gheletei, printr-un mesaj mesaj pe Facebook.

Convoiul pe care armata ucraineană susţine că l-a distrus era format din 12 bilndate ruseşti. "Convoiul era format, în special, din vehicule blindate, 12 dintre care au fost distruse după primul atac al armatei. De asemenea, au fost distruse câteva tancuri", a anunţat armata.

De cealaltă parte, Serghei Lavrov informă prezenţa trupelor ruseşti pe teritoriul ucrainean şi dă pe presă, care, în opinia sa, răspândeşte zvonuri false. "Calificăm astfel de afirmaţii drept război informaţional […] presa continuă să răspândească zvonuri, informaţii distorsionate şi chiar minciuni", a afirmat Lavrov.