Kiev: „De la începutul conflictului, 172.900 de soldați ruși au fost uciși”

Kiev: „De la începutul conflictului, 172.900 de soldați ruși au fost uciși” Sursa foto. Twitter

Rusia a pierdut 560 de oameni în ultima zi, ducând pierderile din rândurile sale la 172.900 din prima zi a atacului Moscovei asupra Ucrainei, pe 24 februarie, a fost anunțat în buletinul zilnic al Statului Major al Forțelor Armate ucrainene, tocmai lansat pe Facebook, care raportează cifre care nu pot fi verificate independent.

Potrivit rapoartelor armatei ucrainene, pierderile rusești până în prezent ar fi de aproximativ 172.900 de militari, 3.610 de tancuri, 6.974 de vehicule blindate, 2.671 de sisteme de artilerie, 526 de lansatoare de rachete multiple, 278 de sisteme de apărare antiaeriană. Potrivit buletinului, care precizează că datele sunt în actualizare din cauza luptei intense, forțele ruse ar fi pierdut și 306 de avioane, 291 de elicoptere, 5.518 de vehicule, 18 unități navale și 2.239 de drone.

Acum, că au sosit tancurile Leopard, apare ipoteza că contraofensiva de la Kiev împotriva armatei ruse invadatoare ar putea începe înainte de vară. Trupele ucrainene au atacat, miercuri, un depozit feroviar și au distrus rețeaua electrică din Melitopol, oraș ocupat de ruși. Nu există progrese substanțiale în Bahmut, dar liderul trupelor Wagner a afirmat că a suferit pagube.

După inspecția la centrala de la Zaporijjia, unde situația nu se îmbunătățește și ostilitățile cresc de fapt în jurul centralei, directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, a spus că este o catastrofă și că se lucrează la un compromis între Moscova și Kiev. Rossi a mai spus că luptele din jurul uzinei riscă să provoace "un accident grav, care nu ar cruța pe nimeni".

Ne puteți urmări și pe Google News

Joi este programată întâlnirea miniștrilor de externe din nouă țări est-europene plus Statele Unite, Spania, Suedia și Finlanda. Joi, 30 martie, Turcia ar trebui să aprobe intrarea Finlandei în NATO.

Ce poziție se pregătește să adopte China

Două din cinci familii din Ucraina au mare nevoie de mijloace de trai și de necesități de bază, iar țara se confruntă cu rate fără precedent de strămutare, inflație și șomaj la un an după începerea conflictului, este alarma trasă astăzi de Save the Children, organizația internațională care luptă de peste 100 de ani pentru a salva viețile fetelor și băieților și a le garanta un viitor.

China este pregătită să intensifice schimburile cu forțele armate ruse pentru a aprofunda comunicarea militară, cooperarea și încrederea reciprocă, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Tan Kefei, potrivit căreia relațiile dintre cele două țări "nu sunt similare cu alianța militară și politică din timpul Războiului Rece, ci transcend modelul relațiilor de stat și au caracter de nealiniere, de neconfruntare și de a nu viza țări terțe". Printre planuri, a adăugat Tan în briefing-ul virtual lunar, se numără și cel al "exercițiilor regulate și patrulelor navale și aeriene comune".

Jurnalistul american de la "Wall Street Journal", Evan Gershkovich, arestat în Rusia, este acuzat de spionaj în baza articolului 276 din Codul Penal, care prevede pedepse de până la 20 de ani de închisoare, au specificat Serviciile interne de informații ruse (FSB). Gershkovich, ai cărui părinți locuiesc în SUA, dar sunt originari din fosta Uniune Sovietică, are 32 de ani și vorbește rusă. Înainte de a se alătura "Wall Street Journal", a lucrat pentru agenția de știri AFP și pentru "Moscow Times", în limba rusă și engleză.

Opoziție din America

Guvernul SUA se opune unui "plan de pace" pentru a pune capăt războiului ruso-ucrainean, care ar putea ajuta Federația Rusă să pregătească un nou atac asupra Ucrainei. După cum a raportat "Ukrinform", un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Vedant Patel, a declarat într-un briefing: "Vom da bun-venit oricărei țări capabile să joace un rol constructiv în rezolvarea atacului barbar al Rusiei asupra Ucrainei, cu condiția ca acest lucru să se facă în coordonare strânsă cu partenerii noștri ucraineni. Totuși, este important să ne amintim că atunci când vine vorba de presupusa 'propunere de pace' a Republicii Populare Chineze, aceasta depinde în cele din urmă de Ucraina. O propunere care va permite Rusiei să-și refacă forțele, ceea ce va duce la agresiuni suplimentare, cu siguranță nu va fi acceptabilă pentru noi", a afirmat Patel.

sursa: RADOR / .ilmessaggero.it