Evenimentul Zilei > Politica > Kelemen a dezvăluit cum va vota la moţiunea de cenzură pentru declanşarea anticipatelor
Kelemen a dezvăluit cum va vota la moţiunea de cenzură pentru declanşarea anticipatelor

Kelemen a dezvăluit cum va vota la moţiunea de cenzură pentru declanşarea anticipatelor

Președintele UDMR, Kelemen Hunor a anunţat cum vor proceda cei din UDMR în legătură cu alegerea primarilor din două tururi şi ce vor face atunci când se va demara acţiunea pentru anticipate.

„Partidele care doresc într-adevăr alegeri parlamentare anticipate ar trebui să susțină moțiunea de cenzură”, a declarat într-un interviu la RFI, preşedintele Kelemen Hunor.

Vor sprijini, în schimb, demersul PSD

Aşadar, UDMR va sprijini demersul PSD, după ce Cabinetul Orban își va asuma răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi şi că: ”cei care nu sunt de acord nici cu forma, nici cu fondul intervenției Guvernului cu mai puțin de șase luni înainte de alegerea primarilor, alegerile locale, sunt obligați să susțină o moțiune de cenzură, fiindcă nu există altă posibilitate de a bloca intrarea în vigoare a acestui proiect de lege”.

În ceea ce priveşte anticipatele a spus:cei care doresc într-adevăr anticipate ar trebui să susțină moțiunea de cenzură, fiindcă altfel nu pot începe procedurile constituționale necesare pentru dizolvarea Parlamentului”.

Parlamentarii UDMR vor vota moțiunea de cenzură

”Eu în acest moment pot să garantez voturile noastre, despre alte voturi nu pot vorbi, dar eu cred că sunt șanse foarte bune să existe încă șapte-opt voturi, ca să avem 233 de voturi și atunci sigur, deschidem procedura constituțională spre anticipate”.