Potrivit The Guardian, originare din micuţa insulă Kohama, cele 33 de octogenare şi nonagenare componente ale formaţiei KBG84 – în fapt o anagramă a formaţiei de adolescente AKB48 – tocmai au terminat de înregistrat primul lor disc şi au finalizat un turneu naţional la care publicul s-a înghesuit să prindă bilet.

 “Prima dată când ne-au numit idoli am crezut că se referă la cineva care a trăit până la adânci bătrâneţi şi care urmează să ajungă în rai”, a povestit Tomi Menaka, o bătrânică în vârstă de 92 de ani. “La Tokyo am aflat însă că este vorba despre un artist iubit de public, ceea ce a fost o mare uşurare pentru că aveam impresia că vorbeau despre moartea mea. (…) Nu mai fusesem la Tokyo sau Osaka şi mi-am dorit din tot sufletul să ajung înainte să plec de pe acestă lume”, mai spune diva pop.

Trupa care are 33 de membre, cântăreţe şi dansatoare, a înregistrat un succes fulminat cu single-ul “Come on and Dance, Kohama Island”, însoţit de un emoţionant videoclip filmat pe insuliţa lor de baştină, unul din locurile favorite ale japonezilor pentru petrecerea lunii de miere.

“E cea mai frumoasă perioadă din viaţa mea. Când urc pe scenă uit de vârstă”, povesteşte Menaka, care în mod normal se ajută de cârje ca să se poată deplasa. Solistele interpretează în kimonouri tradiţionale dungateiar la cap se leagă cu eşarfe roşii specifice zonei de baştină. Coregrafia este însă simplă astfel încât divele să poată şi cânta în acelaşi timp fără să-şi piardă suflul.

Potrivit statisticilor, ocupanţii insulelor din regiunea Okinawa – de care aparţine şi micuţa insulă a noilor staruri pop  – sunt printre cei mai logevivi locuitori ai planetei. Dieta lor zilnică este compusă mai ales din legume şi o cantitată multă mai redusă de zahăr decât se consumă la Tokyo de exemplu. Menaka, lidera grupului care nu acceptă membre sub 80 de ani, spune că se menţine în formă cu ajutorul treburilor casnice şi că nu acordă prea mare atenţie alimentaţiei. “Curăţ, frec podelele, gătesc şi stau la umbră când soarele arde prea tare. Mănânc carne şi dulciuri ori de câte ori am pofta. ”, spune bătrânica.