Noi detalii despre boala lui Kate Middleton. Ce e fals și ce e adevărat

Noi detalii despre boala lui Kate Middleton. Ce e fals și ce e adevărat Sursa foto: Captură video/ BBC

Kate Middleton a anunțat că suferă de cancer, dar nu a dat alte detalii despre diagnosticul său. Claudio Zanon, un chirurg oncolog italian, director științific la Motore Sanità, a explicat ce fel de cancer ar putea avea soția Prințului William. El a mai declarat că i s-ar fi extirpat o parte din intestin, iar chimioterapia a fost prescrisă pentru a preveni eventualele metastaze în organism.

Kate Middleton ar avea o tumoare la colon

Medicul consideră că prințesa Kate are o tumoare la colon. „Din ceea ce s-a scris în ziare și a declarat chiar prințesa Kate Middleton, operația la care a fost supusă pentru cancer abdominal, urmată de o ileostomie, ar putea fi cauzată de o tumoare a colonului stâng sau a rectului.

Kate Middleton

Sursa: Express

Putem spune acest lucru deoarece ileostomiile temporare sunt efectuate în mod normal pentru a proteja anastomozele chirurgicale care sunt mai greu de vindecat, având în vedere vascularizarea și inflamația țesuturilor implicate.”, a declarat medicul oncolog italian pentru Quotidiano.net.

Kate Middleton

Sursa foto: Arhiva EVZ

Nu este exclusă nici varianta unui cancer ovarian

Claudio Zanon nu exclude nici varianta unui cancer ovarian care să fi afectat colonul. Medicul oncolog a explicat ce presupune această formă a bolii, dar și cât de periculoasă este.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Este o altă ipoteză, un carcinom ovarian care a cuprins colonul, dar, în mod normal, cancerul ovarian nu presupune o terapie adjuvantă după extirpare, ci o terapie de consolidare, în timp ce, din ceea ce am putut înțelege din știrile de la Londra, chimioterapia prescrisă are ca scop să îndepărteze o eventuală diseminare metastatică.

Mai există o altă situație care afectează persoanele tinere, sindromul Lynch, rar, caracterizat printr-o mutație de origine ereditară, care afectează în principal colonul drept, dar este puțin plauzibil, ipoteza dominantă este aceea a unui cancer rectal sporadic.”, a mai spus medicul Claudio Zanon.

Cum se poate vindeca Kate Middleton

În mod normal, cancerul de colon afectează persoanele în vârstă. Cu toate astea, în ultimii ani, a crescut incidența cancerului sporadic la tineri, fără să aibă vreo legătură cu stilul de viață. Medicul Claudio Zanon a precizat că există terapii sofisticate, precum chimioterapia și imunoterapia, care oferă mai multe șanse de vindecare pacienților.