Evenimentul Zilei > International > Karl Nehammer, după refuzul aderării României la Schengen. „Vetoul nostru nu este îndreptat împotriva unei țări!”
Karl Nehammer, după refuzul aderării României la Schengen. „Vetoul nostru nu este îndreptat împotriva unei țări!”

Karl Nehammer, după refuzul aderării României la Schengen. „Vetoul nostru nu este îndreptat împotriva unei țări!”

Cancelarul austriac Karl Nehammer a dezvăluit de ce Austria s-a opus cu adevărat aderării României la spațiul Schengen. El a mai declarat că țara lui va ajuta Bulgaria.

Cancelarul austriac Karl Nehammer a vizitat granița bulgaro-turcă în contextul dosarului Schengen și a explicat de ce s-a opus aderării României la spațiul Schengen.

„Este clar că vetoul nostru Schengen nu este îndreptat împotriva unei țări, dar că spațiul Schengen nu funcționează și nu poate fi extins în acest moment. Pentru a putea redeschide frontierele interne, Bulgaria trebuie să fie sprijinită în protejarea efectivă a frontierelor externe”, a spus Nehammer. „Am promis sprijinul nostru pentru cererea primului ministru pentru Bulgaria de 2 miliarde de euro din bugetul UE pentru protecția frontierelor. La următoarea EUCO vom continua să milităm pentru consolidarea protecției frontierelor externe și lupta împotriva migrației ilegale. Austria este alături de Bulgaria, cerând Comisiei UE să furnizeze 2 miliarde de euro din bugetul UE pentru protecția frontierelor. Este vorba despre crearea securității pentru întreaga UE prin consolidarea frontierei externe”, a mai adăugat cancelarul. „Austria și Bulgaria sunt strâns legate la mai multe niveluri și, în special, sunt parteneri în lupta comună împotriva migrației ilegale, a contrabandei și a traficului de persoane”, a conchis Karl Nehammer, potrivit știripesurse.

Austria va ajuta Bulgaria

Mai mult, Karl Nehammer și președintele Rumen Radev au discutat despre securizarea frontierei bulgare şi combaterea presiunii migraţiei, precum şi despre punerea în aplicare a legislaţiei europene privind Schengen.

Rumen Radev si Karl Nehammer
Sursa: Facebook/Rumen Radev

„Mă bucur că delegaţia austriacă a avut ocazia să vadă frontiera şi să se familiarizeze cu modul în care o asigurăm. Migraţia ilegală este o problemă dificilă pentru Europa. Bulgaria, pentru apărarea securităţii sale naţionale şi în calitate de membru responsabil al Uniunii Europene, depune eforturi mari pentru a face faţă acestei probleme”, a declarat preşedintele Radev. „Am construit cu un buget exclusiv naţional securitatea de-a lungul întregii frontiere. Au fost instalate sisteme de supraveghere video fixe şi mobile de-a lungul frontierei”, a adăugat el.

„Apreciem sprijinul Austriei în lupta împotriva migraţiei ilegale. Aş dori să îi mulţumesc cancelarului Nehmer pentru cooperarea fructuoasă pe care am stabilit-o cu guvernul său. Acţiunile comune dau deja roade”, a mai declarat Rumen Radev

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: