Kanye West a fost acuzat de antisemitism, în urma unui interviu oferit unei televiziuni

Kanye West a fost acuzat de antisemitism, în urma unui interviu oferit unei televiziuni Sursa: Starstock | Dreamstime.com

Grupurile evreiești l-au acuzat pe Kanye West (Ye) de antisemitism în urma comentariilor făcute de rapper. Comitetul Evreiesc American (AJC) a postat un videoclip pe Instagram în care îl acuza pe Ye că folosește „cuvinte care arată ura față de evrei”.

AJC a explicat în videoclip că „tema lăcomiei a dus la o listă lungă de stereotipuri evreiești, cum ar fi orientarea către bani sau controlul finanțelor lumii”. Într-o legendă care însoțește postarea AJC pe Instagram, grupul l-a acuzat pe Ye că a făcut „răzvrătiri incoerente, încărcate cunuanțe rasiste și antisemite”.

Se pare că se referă la comentariile făcute de Ye când a apărut la Fox News pentru un interviu cu Tucker Carlson. În timpul interviului, Ye l-a acuzat pe Jared Kushner, care este evreu, că a intermediat Acordurile Avraam pentru profit personal. „Știți, el a încheiat aceste tratate de pace”, a spus Ye. „Cred că a fost doar pentru a face bani”.

De asemenea, AJC l-a acuzat pe Ye că a distribuit conținut „periculos” și „anti-evreiesc” pe contul său de Instagram. „Te voi folosi ca exemplu pentru a arăta poporului evreu care ți-a spus să mă suni că nimeni nu mă poate amenința sau influența”, a spus Ye într-un mesaj.

Ne puteți urmări și pe Google News

AJC a spus că postarea lui Ye, care a fost intitulată „Iisus este evreu”, a insinuat cum Combs este „controlat” de evrei. „Kanye West ar trebui să-și dea seama cum să susțină un argument fără a folosi antisemitismul”, a spus AJC.

Cămașa purtată de Kanye West

StopAntisemitism.org, un organ de supraveghere al antisemitismului din SUA, a contestat comportamentul lui Ye în ultimele zile. Directorul executiv al organului de pază, Liora Rez, a declarat cum comentariul lui Kushner este „îngrozitor” și se referă la „aceste mituri antisemite vechi de un secol”.

Rez a mai spus că supraveghetorul a lăsat un comentariu în care îl îndemna pe Ye să-și ștergă postarea de pe Instagram. La începutul acestei săptămâni, Ye a stârnit furori când a fost văzut purtând o cămașă cu cuvintele „White Lives Matter”, la prezentarea sa de modă.

Videoclipurile îl arată pe West purtând cămașa în timp ce ține un discurs în timpul spectacolului la Săptămâna Modei de la Paris. Cămașa părea a fi o referință la mișcarea Black Lives Matter. Potrivit Anti-Defamation League, expresia are conotații profund rasiste și a fost folosită ca slogan de către grupuri, cum ar fi Societatea Ariană din Texas, potrivit Business Insider.