Evenimentul Zilei > Sport > Juventus a fost depunctată cu 15 puncte pentru fraudă fiscală. „Bătrâna doamnă” riscă să nu joace în Liga Campionilor
Juventus a fost depunctată cu 15 puncte pentru fraudă fiscală. „Bătrâna doamnă” riscă să nu joace în Liga Campionilor

Juventus a fost depunctată cu 15 puncte pentru fraudă fiscală. „Bătrâna doamnă” riscă să nu joace în Liga Campionilor

Juventus Torino a fost depunctată cu 15 puncte în Serie A pentru fraudă contabilă. „Bătrâna doamnă” a început deja să sufere pierderi și riscă să nu mai poată jucă în grupele Ligii Campionilor.

Curtea de Apel a Federației Italiene de Fotbal a transmis că Juventus Torino a fost depunctată cu 15 puncte pentru fraudă contabilă. Prima solictare a procurorului federal Giuseppe Chine a fost ca „Bătrâna doamnă” să rămână fără nouă puncte din cele acumulate până în acest moment, dar istanța a plusat. Au fost suspendați foști sau actuali conductori ai clubului din Serie A.

Fabio Paratici a primit doi ani și șase luni de suspendare, Andrea Agnelii și Maurizio Ariivane câte doi ani, iar Federico Cherubini și Pavel Nedved un an și patru luni. Juventus avea până să fie depunctată un total de 37 de puncte și ocupa locul trei în clasament. Fosta campioană a Italiei a căzut pe poziția a zecea cu 22 de puncte la fel ca Empoli și Bologna. Clubul are posibilitatea de a face apel la Comitetul Olimpic Italian (CONI).

Juventus riscă să nu se califice în grupele Liga Campionilor

Sancțiunea pe care fosta campioană a Italiei a primit-o complică foarte mult situația clubului. Doar primele patru locuri îți asigură șansa să joci în grupele Ligii Campionilor în sezonul viitor. Echipa care se află pe poziția a patra în clasament este Lazio care a acumulat până în acest moment 34 de puncte. Și locurile pentru Europa League sunt departe pentru Juventus pentru că AS Roma, clubul care ocupă ultimul loc care duce în grupele competiției, are tot 34 de puncte. Mai sunt de jucat 20 de etape în Serie A până la sfârșitul sezonului.

Juventus nu este singura echipă vizată de Curtea de Apel a Federației Italiene de Fotbal. Pe lista celorlalte cluburi care sunt anchetate se află Sampdoria, Empoli, Genoa, Parma, Pisa, Pescara, Pro Vercelli și Novara. O decizie în cazul acestora nu a fost pronunțată încă. Parchetul din Torino a mai cerut la sfârșitul anului trecut ca Andreea Agnelli și alți 11 foști oficiali să fie trimiți în judecată. Cererea va fi analizată pânâ la finalul lunii martie, potrivit Gazzetta dello Sport.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: