Ziarul "New York Times" a lansat şi versiunea în limba chineză

Ziarul "New York Times" a lansat şi versiunea în limba chineză

Publicaţia New York Times îşi propune să devină şi mai puternică în mediul virtual. Tocmai de aceea, a lansat, ieri, o versiune destinată chinezilor, un popor care se laudă cu peste 500 de milioane de utilizatori de internet.

Ediţia în limba chineză a ediţiei electronice New York Times (http://cn.nytimes.com) se adresează "cetăţenilor educaţi, înstăriţi, globali" din clasa mijlocie chineză, explică responsabilii cotidianului, conform BBC News.

Există o îngrijorare la nivelul cenzurii din China, însă, jurnaliştii de la New York Times speră să o evite. "China operează un firewall foarte puternic. Nu avem control asupra lui. Sperăm însă şi ne aşteptăm ca oficialii chinezi să primească bine ceea ce facem noi", a precizat în acest sens editorul de politică externă Joseph Kahn. Chiar dacă vor avea o grijă sporită asupra conţinutului, Kahn a ţinut să sublinieze că portalul "nu va fi croit după cererile guvernului chinez, aşa încât nu funcţionăm ca o companie media chineză".

Cei de la New York Times nu au ales întâmplător cea mai mare piaţă internă din lume pentru a lansat noua versiune online. Anul trecut, Baidu, cel mai mare motor de căutare al Chinei, a raportat o creştere a veniturilor din publicitate cu peste 80%, comparativ cu anul 2010. CITIŢI ŞI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • În 2011, 56 de milioane de chinezi au folosit Internetul pentru prima oară