A fost jurnalist se luptă pentru fotoliul de premier. Ce „păcat” din tinerețe a recunoscut și regretă că a recurs la asta
- Cora Muntean
- 8 iunie 2019, 12:45
Unul dintre principalii candidați la fotoliul de premier al Marii Britanii, ministrul Mediului Michael Gove a prizat cocaină, în urmă cu 20 de ani, și regretă mult că a recurs la asta.
Oficialul britanic s-a destăinuit și a spus că a recurs la drog în câteva rânduri, pe vremea când era tânăr jurnalist, potrivit The Daily Mail. „A fost o greşeală. Privesc în urmă şi îmi spun că vreau să nu fi făcut asta”, a mărturisit Gove. Acesta a adăugat că este conștient că a făcut o greșeală și consideră că acest lucru nu ar trebui să-l descalifice. Politicianul britanic speră că această dezvăluire nu îl va împiedica să fie desemnat viitorul prim-ministru. „Le va reveni colegilor mei din Parlament şi membrilor Partidului Conservator să decidă acum dacă ar trebui să devin lider. Cred că toţi politicienii au vieţi dinainte de intrarea în politică”, a afirmat el. Ministrul educaţiei, Damian Hinds, şi-a declarat sprijinul faţă de campania lui Gove, devenind al doilea membru al actualului cabinet care îl susţine pe acesta. Dezvăluirea lui Gove nu este singulară. Un alt candidat conservator, Rory Stewart, a recunoscut că a fumat opiu la o nuntă în Iran, afirmând că a comis „o greşeală prostească”.
Theresa May a demisionat, vineri, din funcţia de lider al Partidului Conservator şi, implicit, din cea de prim-ministru, ca urmare a eşecului ei de a convinge Camera Comunelor să accepte acordul privind Brexitul.
Demisia Theresei May nu presupune declanşarea unor alegeri legislative anticipate. Viitorul premier şi lider al Partidului Conservator britanic va fi ales prin vot de membrii acestei formaţiuni.
Până în prezent, 11 politicieni conservatori au anunţat că intră în cursa pentru succesiunea ei la conducerea Partidului Conservator şi a guvernului, o competiţie care poate aduce în fruntea guvernului un şef de guvern care să dorească o ruptură mai clară de Uniunea Europeană, consemnează agenţia Reuters. Întregul proces va fi supervizat de grupul parlamentar conservator, reunit în aşa-numitul „Comitet 1922”.
Fiecare candidat trebuie să fie deputat conservator şi are nevoie de sprijinul a cel puţin opt deputaţi conservatori. Comitetul 1922 a decis să mărească acest număr de susţineri faţă de cel din procesele anterioare de alegere a premierului şi şefului partidului, pentru a elimina din start candidaţii slabi şi cu şanse foarte mici.