Jupiter, staţiunea care te face scufundător cu brevet

Jupiter, staţiunea care te face scufundător cu brevet

Micuţă şi cochetă, staţiunea Jupiter se întinde între Neptun şi Venus, la aproximativ cinci kilometri de Mangalia. Aglomerată până la refuz în tipul weekendurilor, Jupiter este preferată mai ales de familiile cu copii, datorită preţurile mai mici la cazare decât în staţiunile de „fiţe”, precum Mamaia sau Neptun. Pentru tineri, scuba-diving este una dintre cele mai gustate distracţii estivale.

Deşi plaja din Jupiter este generoasă ca întindere, calitatea nisipului lasă de dorit, nu de puţine ori turiştii făcând cunoştinţă cu tăişul ascuţit al scoilor rătăcite prin granulele aurii. În ceea ce priveşte cazarea, oferta cuprinde hoteluri de 2 şi 3 stele.

Oferta bogată de şezlonguri, măsuţe şi umbrele, ce pot fi închiriate cu 10 lei pe zi, mai atenuează lipsa nisipului fin, iar o plimbare cu sky-jet-ul, luat chiar din „buza” plajei poate fi deliciul unei după-amieze petrecute la malul mării.

Muzică bună, în special latino, invadează plaja, iar dansatorii de salsa pot fi admiraţi sau chiar imitaţi de pe margine la foişorul ce tronează pe plajă. Special pentru amuzamentul celor mici, dar şi pentru adulţii cu suflet de copii, există o zonă de agrement, amenajată pe  lacurile ce leagă Jupiter de Neptun, unde amatorii se pot plimba cu hidrobiciclete în formă de lebădă.

Cei care îşi doresc mai multă linişte, dar şi mai multă siguranţă pentru prichindei, pot opta pentru o plajă ceva mai mică, la Complexul „Hercules“, aflată la circa 100 de metri distanţă de plaja din Jupiter. Complexul pune la dispoziţia turiştilor umbrele şi şezlonguri, dar şi un nisip ceva mai fin decât cel al plajei „mari“. Micuţii se pot distra pe cinste într-unul dintre caiacele puse la dispoziţie de administratorul plajei.

Amalgam de arome culinare

Paralele cu marea, la doi paşi de fâşia de nisip, terasele pentru toate gusturile şi veniturile se înlănţuie ca un şarpe uriaş. Pe lângă diferitele preparate din peşte, specifice litoralului, turiştii sunt ademeniţi către restaurantele de tip autoservire de arome din cele mai diverse, de la fripturi din ceafă de porc şi pui la rotisor până la frigărui sau clătite.

Pentru o zi ideală de plajă, nu pot lipsi „accesoriile“, pe care le puteţi găsi în cantităţi impresionante la mini-bazarul aflat în zona limitrofă a plajei.

Amatorii de distracţii nocturne pot petrece până în zori într-unul dintre cele două cluburi din staţiune, Mondy şi Paradiso, sau pot da o fugă până la Neptun ori Venus. 

Brevet de scufundător amator

Pentru turiştii amatori de senzaţii tari pot lua cursuri de scuba diving la centrul de scufundări subacvatice „Callatis Club Nautic“. Patru instructori ţin cursuri zilnic, timp de cinci sau şapte zile, în funcţie de dorinţa clienţilor, iar costul unei ore de scufundări este de 150 de lei.

Scufundările au loc mai întâi în micul golf special amenajat în faţa centrului, la circa 3-4 metri adâncime. După ce turistul se obişnuieşte, este transportat către larg, cu ambarcaţiuni speciale, şi poate urma cursurile la circa 13-14 metri adâncime.

„La 14 metri este „curba de securitate“, adâncimea suportată de un începător. În cazul în care organismul se obişnuieşte şi nu apar niciun fel de probleme de sănătate, se poate ajunge şi la 40 de metri“, explică George Lipoveanu, şeful „Callatis Club Nautic“.

La finalul cursurilor, turiştii pot pleca acasă cu un brevet de scufundător amator.

Ne puteți urmări și pe Google News