Jean Claude Juncker a fost pus pe glume la dezbaterea cu tinerii privind viitorul Uniunii Europene, la care a participat alături de Klaus Iohannis. Președintele Comisiei Europene a glumit pe seama Anglia și a declinului demografic, provocând aplauze.

„Apropo, de ce vorbim în engleză? Toată lumea înţelege engleza, dar nimeni nu înţelege Anglia. Îmi voi încheia mandatul pe 1 noiembrie, anul acesta. De fapt, la miezul nopţii, 31 octombrie, britanicii ar trebui să plece. Pe 31 octombrie o să vorbesc cu Theresa May şi o să îi spun: eu plec la miezul nopţii, deci vă rog să vă grăbiţi!”, a spus Juncker.

„Preşedintele a spus că nu este mulţumit cu tot ce se întâmplă în Uniunea Europeană. Nici eu nu sunt mulţumit cu tot ce se întâmplă în România”, a declarat președintele CE.

„Bine atunci, suntem doi în această situaţie”, a replicat Iohannis.

„Faptul că societăţile noastre îmbătrânesc este o problemă. Este de datoria statelor membre să vină cu politici care să îi facă pe oameni să-şi crească populaţia. Comisia nu este responsabilă de libido-ul continentului”, a mai spus Juncker.