Decizia a fost anunțată pe contul de Twitter al instanței din orașul spaniol Valencia, iar Julio Iglesias poate să facă apel.

Procesul a fost intentat împotriva cântăreţului în vârstă de 75 de ani, în decembrie 2017, de Javier Sanchez Santos.
Mama lui Sanchez, balerina portugheză Maria Edite, i-a intentat şi ea proces lui Iglesias, în 1992. Solicitarea ei a fost, însă, respinsă, din cauza unor vicii de procedură, potrivit Le Figaro, citat de descopera.ro

Balerina spune că a avut o scurtă aventură cu Iglesias în 1975, pe când acesta era căsătorit cu Isabel Preysler.
Javier Sanchez a spus că a făcut teste ADN cu probe prelevate de pe șervețele și mucuri de țigară atinse de Iglesias, iar rezultatele arată că probabilitatea ca starul să fie tatăl său este de 99%.

Șervețelele și mucurile au fost colectate de un detectiv privat din Miami (SUA), unde Iglesias locuiește în prezent, potrivit avocatului lui Sanchez, Fernando Osuna, specializat în procese de paternitate.

Sanchez a declarat, în decembrie 2017, pentru publicația spaniolă ABC că i-a contactat pe avocații lui Iglesias pentru a rezolva chestiunea „în privat”, dar aceștia au refuzat.

„Sper că va fi făcută dreptate. Într-un fel, mă simt ușurat, pentru că, indiferent de ceea ce se va întâmpla, există dovada că sunt fiul lui Julio Iglesias”, a mai spus Sanchez.

Cu prima sa soție, Isabel Preysler, cu care a fost căsătorit în perioada 1971 – 1979, Iglesias are trei copii, Chabeli, în vârstă de 46 de ani, Julio, în vârstă de 44 de ani, și Enrique, în vârstă de 42 de ani. Iglesias mai are cinci copii cu fostul model olandez Miranda Rijnsburger, cu care a avut o lungă relaţie, înainte de a se căsători cu aceasta, în 2010.