Evenimentul Zilei > Politica > PSD are majoritate absolută. Așa de bine nu a stat partidul niciodată
PSD are majoritate absolută. Așa de bine nu a stat partidul niciodată

PSD are majoritate absolută. Așa de bine nu a stat partidul niciodată

Consiliul Județean Olt s-a întrunit în mod oficial și a decis cine să ocupe funcțiile de demnitate publică pentru următorii patru ani.

În cadrul Consiliului Județean Olt, PSD deține o majoritate absolută și este printre puținele județe roșii din România. Astfel, în urma alegerilor locale, noii vicepreședinți ai Consiliului Județean Olt sunt Virgil Delureanu şi Ionuţ Ivan care au obținut câte 21 de voturi din rândul consilierilor județeni prezenți.

Din partea PNL au candidat liberalii Ion Voicu şi George Ciucu, care au obţinut doar 11 voturi. „Consiliul Judeţean, datorită votului masiv al cetăţenilor, cărora le mulţumim încă o dată, are atât preşedintele cât şi cei doi vicepreşedinţi de la PSD. Îi felicit şi eu pe colegii mei pentru susţinerea consilierilor judeţeni şi pentru susţinerea întregii organizaţii”, a declarat Marius Oprescu.

În CJ Olt, PSD are majoritate cu 21 de mandate din totalul de 32, iar PNL are 11 mandate. De altfel, este pentru părima dată în ultimii 20 de ani, când PSD deține majoritatea absolută și toate funcțiile de demnitate publică de la nivelul Cj Olt.

PSD Olt speră ia totul și la Parlament

Actualul secretar general al PSD, fostul vicepremier Paul Stănescu va candida din nou pentru un post de senator, el fiind primul loc pe lista de parlamentare.

De altfel, acum câteva zile, Stănescu l-a atacat pe președintele României, Klaus Iohannis, spunând despre acesta că ține morțiș să organizeze alegerile generale într-un context pandemic destul de prost pentru țară.

„Partidul Social Democrat are trei direcţii clare: unu – sănătatea, doi – educaţia şi trei – poate să fie pe acelaşi palier cu cele două – nivelul de trai al tuturor locuitorilor noştri, indiferent de categoria profesională din care fac parte. De câte ori a guvernat dreapta, dacă ne-aducem aminte, ne spuneau de luminiţa de la capătul tunelului, să strângem cureaua, şi în ultimă instanţă, prin 2010, un preşedinte a venit să taie şi salariile, şi indemnizaţiile, şi dacă nu era Curtea Constituţională, ne tăia şi pensiile. Deci, ce a făcut la putere Dreapta, ce a făcut la putere Stânga, lucrurile sunt evidente pentru toţi“, a spus Stănescu, fost preşedinte al PSD Olt şi primul candidat de pe lista PSD Olt pentru Senat.