Evenimentul Zilei > Politica > Covid-19. Ciolacu are o informaţie-bombă! A spus-o cu toate riscurile pentru el şi PSD
Covid-19. Ciolacu are o informaţie-bombă! A spus-o cu toate riscurile pentru el şi PSD

Covid-19. Ciolacu are o informaţie-bombă! A spus-o cu toate riscurile pentru el şi PSD

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a lansat miercuri o predicţie exactă despre numărul de cazuri noi de infectare cu Covid-19 şi ce e cu adevărat interesant e că a avansat-o cu doar câteva ore înainte de anunţul oficial al Grupului de Comunicare Strategică.

Invitat miercuri dimineaţa la DC News, Ciolacu a ştiut că la 4 noiembrie, România va înregistra un nou record al cazurilor noi de infectare cu Covid-19. Şi într-adevăr aşa a fost, ţinând cont că GCS a raportat 8.651 de cazuri noi, 146 de decese şi 1.001 pacienţi internaţi la ATI din cauza Covid-19.

Asta arată că Marcel Ciolacu este unul dintre cei mai informaţi oameni din România. Altfel, preşedintele PSD a profitat de intervenţia la DC News pentru a devoala că trendul ascendent al cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 va fi amplificat de desfăşurarea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare.

Ciolacu l-a atacat frontal pe Iohannis

Preşedintele României, Klaus Iohannis, nu a scăpat criticilor lansate de Ciolacu. „Cum îl percep eu pe preşedintele Iohannis? Nu va ţine cont de absolut nimic şi va face alegeri pe 6 decembrie.

Nu are importanţă că priorităţile, în acest moment, ale românilor sunt cu totul şi cu totul altele, nu sunt alegerile, în mod cert, ştie toată lumea şi se vede din sondaje, din studii, din focus grupuri.  Este evident faptul că lumea nu este interesată în acest moment de alegeri, dar actualul Guvern consideră că acum e momentul cel mai bun pentru ei să facă alegeri.

E o decizie politică, nu este o decizie care să ţină cont de pandemie şi de criza sanitară din acest moment.  (…) Astăzi, cred că vor fi peste 8.500 de infectări şi sunt ferm convins că, din păcate, şi numărul de decese va creşte exponenţial cu numărul de infectări şi cu blocajul care va urma în sănătate. (…) Săptămâna viitoare vom depăşi 10.000 de infectări pe zi.”

Doar PNL vrea alegeri parlamentare

Totodată, Ciolacu l-a atacat şi pe liderul Guvernului României, Ludovic Orban, pe care îl acuză că în complicitate cu Iohannis derulează un plan al cărui unic scop este organizarea algerilor parlamentare la 6 decembrie, indiferent de situaţia generată de pandemia de coronavirus. Liderul social-democrat a susţinut că PSD a încercat să se opună, dar fără rezultate.

„Vreau să vă reamintesc că peste două zile România intră oficial în campania electorală. Acest trend ascendent nu va putea fi oprit, pentru că noi îl alimentăm, e cum am pune gaz pe foc declanşând şi campania electorală”, a explicat Ciolacu. În plus, acesta a explicat că Parlamentul nu a putut amâna alegerile din cauza faptului că PNL şi USR „au blocat” lucrările Senatului.

Ciolacu îndeamnă la consens politic

În sprijinul celor afirmate, Marcel Ciolacu a lăsat de înţeles că partidele ar fi trebuit să se pună de acord, dar din păcate în acest context pandemic consensul politic lipseşte mai mult ca niciodată. Legea (n.r. – prin care se puteau amâna alegerile) a fost retrimisă în Parlament.

Senatul este blocat din cauza acestei legi pentru ca nu cumva aceasta să fie retrimisă la promulgare preşedintelui. PNL şi USR au blocat activitatea totală a Senatului pentru ca această lege să nu poată intra pe ordinea de zi.

(…) Senatorii PNL, USR, PMP au lipsit de la lucrările Senatului ceea ce înseamnă că îşi doresc alegeri pe 6 decembrie, nu îşi doresc o discuţie politică şi cu specialiştii cum este mai bine de făcut şi care sunt paşii necesari de ieşire din această criză sanitară.”

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: