Evenimentul Zilei > Justitie > Judecătorii au decis: șoferița care a ucis două fete pe trotuar, condamnată la 4 ani și 6 luni de închisoare
Judecătorii au decis: șoferița care a ucis două fete pe trotuar, condamnată la 4 ani și 6 luni de închisoare

Judecătorii au decis: șoferița care a ucis două fete pe trotuar, condamnată la 4 ani și 6 luni de închisoare

Femeia care a lovit cu mașina două fete în zona Andronache din București a fost condamnată, vineri, de magistrații Judecătoriei Sectorului 2. Decizia judecătorilor nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Marcela Leonte, femeia care a ucis două fete în zona Andronache din Capitală, anul trecut, a fost condamnat de Judecătoria Sectorului 2 la 4 ani și  6 luni de închisoare cu executare.

Femeia a primit 4 ani pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă şi 1 an şi 6 luni pentru săvârşirea infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului. Cele două pedepse au fost contopite, şi, prin aplicarea unui spor, a rezultat 4 ani şi 6 luni închisoare cu executare.

De asemenea, judecătorii au decis ca City Insurance SA să plătească peste 800.000 de euro, reprezentând daune morale și materiale, membrilor familiilor celor două fete.

Decizia Judecătoriei Sectorului 2 nu este definitivă și poate fi atacată cu apel

Dosarul a ajuns în fața instanței în aprilie anul trecut, dar judecătorii au observat mai multe nereguli în rechizitoriul întocmit de către procurori.

Judecătorii au dat termen procurorilor dacă mențin trimiterea în judecată a femeii, cu înlăturarea neregulilor din dosar sau solicită restituirea cauzei.

Procurorii au menținut trimiterea în judecată, însă fără a înlătura neregulile constatate. Instanța a decis să trimită dosarul la Parchet pentru refacerea rechizitoriului.

La sfârșitul lunii februarie, anul trecut, Marcela Leonte a pierdut controlul mașinii și a lovit un stâlp. Mașina a fost proiectată pe trotuar, unde a accidentat mortal o fetiță de doar șase ani și o fată de 20 de ani. Cele două victime au fost transportate de urgenţă la spital, însă nu au mai putut fi salvate.

Atât femeia vinovată de accident, cât și soțul ei, au fost bătuți de rudele fetelor accidentate.

Marcela Leonte a declarat că în ziua când a avut accidentul s-ar fi urcat la volan deoarece soțul ei consumase alcool și nu mai putea să conducă. La un moment dat a încurcat pedalele mașinii, apăsând pe accelerație, în loc de frână.

Chiar dacă a declarat că nu a consumat alcool, femeia a refuzat să fie testată cu aparatul etilotest. După prelevarea probelor biologice, femeia a avut 1,25g/l alcool pur în sânge la momentul producerii accidentului, scrie G4media.ro.