Judecătoarea Adriana Stoicescu, prinsă în luptele din Israel. „Așa a început și Holocaustul”

Judecătoarea Adriana Stoicescu. Sursa foto: Facebook

Judeătoarea din Timișoara Adriana Stoicescu, fost președinte al Tribunalului Timiș este unul dintre cei 790 de pelerini blocați în Israel.

Țara Sfântă a fost ținta atacurilor teroriste inițiate de gruparea teroristă Hamas.Autoritățile de la București s-au mobilizate pentru a-i recupera pe turiștii din Israel, printre care și Adriana Stoicescu.

Adriana Stoicescu, în mijlocul atacurilor din Israel

Stoicescu a a postat pe canalul de comunicare Facebook mai multe videoclipuri care redau luptele de pe străzile Israelului.

Judecătoarea din Timișoara își începe postarea de pe Facebok cu un scurt exercițiu de imaginație în care propune să ne punem în locul populației evreiești din zoriicelui de-Al Doilea Război Mondial.

„Imaginați-vă că, într-o dimineață, sunteți chemați la secția de poliție unde vi se înmânează un ecuson. Ecusonul de român. În propria țară. Trebuie să îl purtați peste tot unde mergeți. Dacă veți fi prins fără el, veți fi arestat.

Apoi, într-o zi, încercând să intrați în farmacie, vi se spune că nu aveți voie. Ecusonul pe care îl purtați arată că nu sunteți demn să intrați...

Apoi, în altă zi, vecinul de palier, cel cu care ați jucat toată viața table, ai căror copii au crescut împreună cu ai voștri, vă vede pe stradă și întoarce capul... câteva zile mai târziu vă va scuipa.

În cele din urmă, într-o noapte, împreună cu toată familia, sunteți luat pe sus, urcat într-un vagon de vite și dus la moarte. Trenul se târăște greu și oprește din când în când doar pentru a-i arunca pe cei care au murit.

Se întâmplă să stați zile întregi nemâncați, fără apă, călătorind sprijinit de mortul de alături. La destinație, copiii vă vor fi smulși din brațe, părinții bătuți și primii trimiși la moarte. Pentru noi e ficțiune. Pentru ei a fost realitate”, a transmis Adriana Stoicescu.

„De câte ori vin în Israel, simt că mă conectez la o sursă de energie care mă depășește”

În continuarea mesajului, magistratul descrie luptele care au loc în Țara Sfântă. Lupte care se desfășoară la câțiva metri, și care au fost surprinse de judecătoarea din Timișoara.

„De câte ori vin în Israel, simt că mă conectez la o sursă de energie care mă depășește și pe care nu o înțeleg. Acum, stau închisă în casă și încerc să înțeleg liniștea apăsătoare de afară. La câțiva zeci de km se trage din greu. Iar evreii trăiesc așa, parcă, din totdeauna.

Nu știu din ce resurse perverse și bolnave, din ce frustrări și micime, minți diabolice au creat ura asta față de evrei. Dar știu că nu avem voie să uităm, să ne prefacem că Holocaustul nu a existat, să închidem ochii și să ne uităm în altă parte acum, din păcate, omenirea a făcut-o...

Credeți că aveți dreptul să urâți doar pentru că cel de lângă voi are pielea mai închisă la culoare? Dar așa a început și Holocaustul”, a adăugat judecătoarea din Timișoara.

„Nu aveți dreptul să spuneți că Istoira holocaustului nu poate fi studiată”

În finalul mesajului, Stoicescu evocă faptul că descinde dintr-o familie de evrei deportată în lagărul de exterminare de la Auschwitz. În finalul postării de pe Facebook, judecătoarea îi condamnă pe cei care-și atribuie dreptul de a contesta introducerea „Istoria Holocaustului” în școli.

„Cu instrumente de măsurare a ochilor și urechilor, cu paletare de culoare pentru a compara culoarea pielii cu ceea ce stabiliseră mințile bolnave că este albul arian. Sunt, probabil, patetică pentru că aud armele, în depărtare. Pentru că știu că străbunica mea a locuit într-un vagon de vite, câteva luni, așteptând să fie dusă, împreună cu fetele ei, la Auschwitz.

Sunt, probabil, patetică, pentru că am stat vreo trei ore la Yad Vashem, privind, cu sufletul împietrit, pantofiorii copiilor gazați și cănile de metal și uniformele dungate și aspre și fotografiile celor care, cândva, au fost oameni ca mine și ca tine. Sunt patetică, dar nu aveți dreptul să spuneți că nu trebuie studiată Istoria Holocaustului pentru că, neștiind, veți repeta.

Sunt patetică, știu, dar, pentru mine, poporul evreu și rezistența lui încăpățânată, cearta lui cu Dumnezeu, iubirea lui pentru Dumnezeu, negocierile lui cu Dumnezeu, sunt doar o dovadă că El există. Iar Israel nu mai e demult o destinație turistică pentru mine. Este întoarcerea la Esență”, a transmis Adriana Stoicescu, pe Facebook.

Reamintim că gruparea paramilitară Hamas a inițiat un atac sângeros în Israel. Au fost peste 5.000 de rachete trae de militanții rebeli, îm timp ce teroriștii au ucis și luat ostatici femei și copii nveinovați. Pe parcursul nopții s-au dat lupte grele între militanți și forțele armate israeliene. Premierul Bejamin Netanyahu a promis că gruparea Hamas va plăti scump pentru atacul asupra Israelului.

În spatele atacurilot s-ar afla și Iran, inamicul tradițional al Israelului. Țara Sfântă are una dintre cele mai puternice armate din lume și unul dintre cel mai puternice servicii de intelligence. Aparent, serviciile israeliene secrete nu au reuști să dejoace invazia teroriștilor, în acceste condiții autoritățile au declarat că vor demara anchete.