Judecătoarea Lia Savonea a promovat la Înalta Curte de Casație și Justiție. Magistratul a obținut 47 de puncte la interviul CSM

Judecătoarea Lia Savonea a promovat la Înalta Curte de Casație și Justiție. Magistratul a obținut 47 de puncte la interviul CSM

Judecătoarea Lia Savonea va activa în cadrul secției penale de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Ea a promovat concursul organizat de Consiliul Superior al Magistraturii, fiind singurul magistrat care a obținut punctajul necesar accederii la instanța superioară. În urma probelor organizate de Secția pentru judecători a CSM, Lia Savonea a obținut 47 de puncte.

Consiliul Superior al Magistaturii (CSM) a dat publicității rezultatele obținute de candidații la interviul de de promovare la Secția penală și Secția I civilă din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ). Conform situației prezentate, judecatoarea Lia Savonea, președinta Curti de Apel București, a promovat examenul organizat de Consiliul Superior al Magistraturii și va activa în cadrul unei instanțe de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Lia Savonea a optat pentru un post la Secția penală din cadrul Înaltei Curți.

Judecătoarea Savonea a acumulat media de 47 de puncte la interviu, după ce a obținut 48 de puncte la evaluarea lucrărilor scrise, prima probă din concurs. Punctajul maxim pe care îl putea obține este de 50 de puncte,

La interviul organizat de Secția de Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii un singur membru al juriului i-a acordat punctatul minim, de 20 de puncte.

Ne puteți urmări și pe Google News

Astfel, Lia Savonea este singurul candidat care a optat pentru Secția Penală de la Înalta Curte de Casație și Justiție, care a fost declarată admisă. Contracandidata acesteia, judecătoarea Lucreția Albertina Popescu, directoare adjunctă a Institutului Național de Magistratură a picat examenul, fiind respinsă cu 23,94 de puncte.

Doi magistrați au promovat la Secția I Civilă a ICCJ

Doi magistrați, Mihai-Andrei Negoescu-Gândac și Dorina Zeca, ambii de la Curtea de Apel București au obținut punctajul de promovare pentru Secția I Civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție. La concursul organizat de CSM s-au înscris opt concurenți, însă doar cei doi au fost promovați.

Mihai-Andrei Negoescu-Gândac a obținut 36,8 puncte, iar Dorina Zeca a primit 39,8 puncte.

Miercuri, 22 martie 2023, se vor desfășura interviurile pentru promovarea judecătorilor în cadrul Secției a II-a civilă și a secției de contencios administrativ și fiscal din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Înregistrarile video ale interviurilor vor fi publicate pe site-ul CSM după ce concursul de promovare la Înalta Curte de Casație și Justiție se va încheia.

Pentru a promova la Înalta Curte de Casație si Justiție, candidatii trebuie să obțină cel putin 35 de puncte la fiecare probă de concurs, lucrarea scrisă și interviu, și un total de minim 70 de puncte.