Judecătoare de la Curtea Constituţională, ameninţată cu moartea de un criminal

Judecătoare de la Curtea Constituţională, ameninţată cu moartea de un criminal

Judecătoarea Aspazia Cojocaru de la Curtea Constituţională a fost ameninţată de două persoane cu moartea, înainte de votul privind constituţionalitatea avizului de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu. Procurorii au identificat doi poliţişti care în noaptea respectivă au accesat în baza de date numele judecătoarei pentru a-i afla numărul de telefon. Una dintre ameninţări a venit din partea unui deţinut din penitenciarul Giurgiu, condamnat la 19 ani de închisoare.

UPDATE3 Autorul ameninţării cu moartea din data de 10.07.2012 este Nicu Pîrlăţeanu el fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj. Potrivit procurorilor, Pîrlăţeanu este condamnat la pedeapsa de 19 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de omor calificat după ce şi-a ucis tatăl pe 8.01. 2008. A fost arestat preventiv la data de 11.01.2008, fiind condamnat definitiv şi începând executarea pedepsei de 19 ani închisoare la data de 17.03. 2009. "Potrivit probelor administrate în cauză s-a stabilit că modalitatea de ameninţare cu moartea din data de 10.07.2012 a fost realizată prin intermediul corespondenţei transmisă în plic pe adresa Curţii Constituţionale, iar dovezile ştiinţifice au relevat că, mesajul de ameninţare expediat în plic aparţine numitului Pîrlăţeanu Nicu", se arată într-un comunicat al Parchetului. UPDATE 2 Deţinutul a ajuns la Parchetul General pentru a fi audiat în acest caz. Potrivit unor surse judiciare, deţinutul a fost condamnat pentru că ar fi comis o crimă. UPDATE 1. Judecătoarea a depus o plângere, iar Parchetul General i-a identificat pe cei doi poliţişti. Unul este din Bucureşti, al doilea este din Olt. Autorităţile au dispus urmărirea penală a celor doi ofiţeri. În ceea ce-l priveşte pe deţinut, acesta este încarcerat la Penitenciarul Giurgiu. În celula acestuia a avut loc o percheziţie, iar astăzi va fi audiat de către procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Judecătoarea a fost ameninţată înainte de dezbaterea pe suspendare a preşedintelui Traian Băsescu. "Curtea Constituţională îşi exprimă grava îngrijorare în legătură cu faptul că doamna judecător Aspazia Cojocaru a fost ameninţată înainte de începerea dezbaterilor asupra avizului de suspendare din funcţie a preşedintelui României, cu privire la votul pe care urmează să-l dea", informa, la acea dată, Biroul de presă al CC.

Parchetul General informează, astăzi, printr-un comunicat de presă, că au avut loc două ameninţări. "Unul din cele două acte de ameninţare a avut loc în noaptea de 05/06.07.2012, între două intervale orare, 22.00-23.00, respectiv 3.00-4.00 dimineaţa, iar un al doilea act de ameninţare s-a produs, printr-un mesaj transmis doamnei judecătoare Aspazia Cojocaru, la data de 10.07.2012. În temeiul probatoriul ştiinţific administrat în cauză, inclusiv pe baza profilului ADN, a fost identificată persoana care a exercitat cel de-al doilea act de ameninţare cu moartea asupra doamnei judecător Aspazia Cojocaru, prin intermediul mesajului din data de 10.07.2012.

În cauză s-a dispus începerea urmăriirii penale in personam sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj faţă de o persoană aflată în prezent în regim legal de detenţie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Probatoriul administrat în cauză până în acest moment al cercetărilor a relevat faptul că, doi lucrători de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt şi Direcţiei Generale a Municipiului Bucureşti au efectuat în data de 06-07.2012, respectiv în data de 07.07.2012 verificări în bazele de date privind evidenţa persoanelor după criteriul «Cojocaru Aspazia», deşi nu aveau în lucru o cauză penală. În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale in personam faţă de cei doi lucrători de poliţie pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor", se mai precizează în comunicatul de presă al Parchetului General.

Vom reveni cu amanunte CITIŢI ŞI:

  • H. Dumbravă despre ameninţarea unui judecător al CCR: "Parchetul trebuie să facă verificări urgente"
  • Cea MAI GRAVĂ acuzaţie de la începutul crizei politice: Judecătoarea CCR Aspazia Cojocaru a fost ameninţată