Judecătoarea Ana Maria Chirilă, arestată preventiv pentru luare de mită

Judecătoarea Ana Maria Chirilă, arestată preventiv pentru luare de mită Mită la Poliția Locală Sector 1 Sursa foto: Dreamstime.com

Judecătoarea Ana Maria Chirilă de la Tribunalul Suceava, a fost arestată preventiv. Aceasta ar fi luat mită și s-ar fi drogat. Și bărbatul care i-a dat mită a fost arestat.

Judecătoarea Ana Maria Chirilă de la Tribunalul Suceava a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, a decis Curtea de Apel București. Aceasta a fost acuzată pentru de luare de mită, favorizarea infractorului și deținere de droguri pentru consum. Și bărbatul care i-a dat mită a fost prins și arestat.

Instanța a admis propunerea parchetului și a dispus arestarea preventivă a judecătoarei Ana Maria Chirilă pentru 30 de zile. Ea se ocupa de dosarul lui Pînzari din 2020 în care era acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat. Judecătoarea era în pronunțare.

Ana Maria Chirilă este preşedinte de complet la Secţia Penală. Ea ar fi fost ridicată chiar din sala de judecată. Aceasta se pregătea să analizeze dosarul privind fraudele cu permise auto din Suceava. Judecătoarea lucrează la Tribunalul Suceava de la sfârșitul anului 2019. Inițial, ea a lucrat la Judecătoria Cluj-Napoca.

Ne puteți urmări și pe Google News

De ce a fost arestată judecătoarea

Judecătoarea a fost reținută pentru infracțiunile de:

  • Folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații (2 fapte) și a infracțiunii de favorizarea infractorului (2 fapte);
  • Luare de mită;
  • Complicitate la trafic de influență;
  • Deținere de droguri pentru consum în formă continuată (5 acte materiale);
  • Punere la dispoziție, cu știință, cu orice titlu, a unei locuințe pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri, în formă continuată (3 acte materiale).
  •  Judecătoarea Ana Maria Chirilă, arestată preventiv. Acuzațiile care i-au fost aduse

    Sursa foto Arhiva EVZ

Ce spun procurorii

Procurorii au declarat că judecătoarea ar fi spus anumitor persoane informații nepublice privind actele de urmărire penală într-un dosar DIICOT. Ei au mai spus că aceasta a primit/acceptat primirea unor foloase necuvenite.

„În perioada 11 – 14 noiembrie 2022, în baza prerogativelor specifice funcției de judecător pe care o exercita, judecătoarea a luat cunoștință de informații nepublice privind actele de urmărire penală și măsurile dispuse într-un dosar DIICOT (dosar aflat în faza de urmărire penală), respectiv informații privind perchezițiile domiciliare care urmau să fie făcute, pe care le-a pus la dispoziția altor persoane prin intermediul cărora au ajuns și la alte persoane interesate”, au spus procurorii.

Ei au mai declarat că judecătoarea a deținut în locuința sa droguri de mare risc în vederea consumului propriu. Ea ar fi lăsat mai multe persoane să se drogheze în casa sa.

„În perioada septembrie – octombrie 2023, judecătoarea a deținut în locuința sa droguri de mare risc în vederea consumului propriu, iar în anumite perioade a pus la dispoziția unor persoane locuința sa în vederea consumului de droguri”, au mai aflat procurorii, potrivit Clujust.