Evenimentul Zilei > International > John Kerry: Europa este deja ZDROBITĂ din cauza IMIGRAŢIEI. Nu cred că este momentul ca UE să se prăbușească
John Kerry: Europa este deja ZDROBITĂ din cauza IMIGRAŢIEI. Nu cred că este momentul ca UE să se prăbușească

John Kerry: Europa este deja ZDROBITĂ din cauza IMIGRAŢIEI. Nu cred că este momentul ca UE să se prăbușească

Europa se confruntă cu turbulențe politice profunde și cu posibilitatea migrației în masă din Africa, a declarat fostul secretar de stat al SUA, John Kerry într-un interviu acordat pentru Guardian Live, la Central Hall din Londra. Printre alte declaraţii a subliniat că a fost profund deranjat de problemele cum ar fi schimbările climatice, războaiele cibernetice şi problemele grave ale Europei.

"Ei bine, imaginați-vă ce se întâmplă dacă sursele de apă scad și nu puteți produce alimente  pentru Africa de Nord. Imaginați-vă ce se întâmplă dacă Nigeria ajunge la 500 de milioane de oameni la mijlocul secolului … Veți avea o mulțime de oameni aflaţi pe marea Mediterană care vă vor bate la ușă", a comentat John Kerry.

"Europa este deja zdrobită sub această transformare care are loc din cauza migrației. În Germania, Angela Merkel este slăbită. Politica italiană este afectată în mod semnificativ. 

El a vorbit şi despre incendiile din California și furtunile puternice repetate – Harvey, Irma și Maria – care au costat 265 de miliarde de dolari anul trecut. Iar  Fondul Climatic Verde creat la Paris ar fi trebuit să aibă 100 de miliarde de dolari, dar avea doar 6 miliarde de dolari, ceea ce a făcut foarte dificil pentru țările mai sărace să ia deciziile corecte în materie de energie, a mai spus John Kerry.

Fostul secretar de stat a făcut referire şi la UE, declarând că instituția a fost înființată inițial pentru a preveni războiul, dar Europa a văzut acum vechii demoni care se întorc sub formă de antisemitism și rasism.  Kerry, insistând că nu a vrut să intervină în alegerile din Regatul Unit, şi a reamintit publicului că, înainte de referendumul din 2016, el și președintele Obama au cerut ca Marea Britanie să rămână în UE.

 "Din câte știu eu, Obama nu şi-a schimbat punctul de vedere", a spus el adăugând: "Nu cred că este momentul ca UE să se prăbușească".  Kerry a apărat, de asemenea, afacerea nucleară Iranului pe care a semnat-o în 2015, dar care a fost ruptă de Donald Trump. El a spus că "afacerea este cel mai strâns, cel mai strict, cel mai răspunzător și mai transparent acord de arme nucleare de pe planetă". 

John Kerry a descris rezultatele electorale intermediare din SUA ca fiind încurajatoare și a spus că democrații ar trebui să se pregătească pentru alegerile din 2020. În schimb, a refuzat să identifice candidatul ales la președinție, spunând că nu este convins  încă de vreo persoană, titrează The Guardian