"Ei bine, imaginați-vă ce se întâmplă dacă sursele de apă scad și nu puteți produce alimente  pentru Africa de Nord. Imaginați-vă ce se întâmplă dacă Nigeria ajunge la 500 de milioane de oameni la mijlocul secolului … Veți avea o mulțime de oameni aflaţi pe marea Mediterană care vă vor bate la ușă", a comentat John Kerry.

"Europa este deja zdrobită sub această transformare care are loc din cauza migrației. În Germania, Angela Merkel este slăbită. Politica italiană este afectată în mod semnificativ. 

El a vorbit şi despre incendiile din California și furtunile puternice repetate – Harvey, Irma și Maria – care au costat 265 de miliarde de dolari anul trecut. Iar  Fondul Climatic Verde creat la Paris ar fi trebuit să aibă 100 de miliarde de dolari, dar avea doar 6 miliarde de dolari, ceea ce a făcut foarte dificil pentru țările mai sărace să ia deciziile corecte în materie de energie, a mai spus John Kerry.

Fostul secretar de stat a făcut referire şi la UE, declarând că instituția a fost înființată inițial pentru a preveni războiul, dar Europa a văzut acum vechii demoni care se întorc sub formă de antisemitism și rasism.  Kerry, insistând că nu a vrut să intervină în alegerile din Regatul Unit, şi a reamintit publicului că, înainte de referendumul din 2016, el și președintele Obama au cerut ca Marea Britanie să rămână în UE.

 "Din câte știu eu, Obama nu şi-a schimbat punctul de vedere", a spus el adăugând: "Nu cred că este momentul ca UE să se prăbușească".  Kerry a apărat, de asemenea, afacerea nucleară Iranului pe care a semnat-o în 2015, dar care a fost ruptă de Donald Trump. El a spus că "afacerea este cel mai strâns, cel mai strict, cel mai răspunzător și mai transparent acord de arme nucleare de pe planetă". 

John Kerry a descris rezultatele electorale intermediare din SUA ca fiind încurajatoare și a spus că democrații ar trebui să se pregătească pentru alegerile din 2020. În schimb, a refuzat să identifice candidatul ales la președinție, spunând că nu este convins  încă de vreo persoană, titrează The Guardian