John Kerry se întâlnește astăzi, la Londra, cu ministrul rus de Externe

John Kerry se întâlnește astăzi, la Londra, cu ministrul rus de Externe

Secretarul de Stat american Johyn Kerry se întâlnește astăzi cu ministrul rus Serghei Lavrov, cu două zile înaintea referendumului privind anexarea la Rusia a regiunii autonome ucrainene Crimeea.

Întâlnirea programată astăzi este cea de-a patra Kerry - Lavrov, în decurs de o săptămână, pe tema crizei din Ucraina. Celelalte discuții, fără rezultat, au avut loc la Paris și Roma.

Înainte de întâlnirea cu ministrul rus, John Kerry a avut o întrevedere cu premierul britanic David Cameron şi cu ministrul britanic de Externe William Hague. "Faptul că Rusia nu a luat, până acum, nicio măsură clară pentru a detensiona situația îngreunează și mai mult discuțiile de astăzi", a declarat ministrul britanic de Externe, la finalul întâlnirii cu secretarul de stat american. Pe de altă parte, ministerul rus de Externe a trimis astăzi un comunicat de presă în care susține că Rusia își rezervă dreptul de a-și proteja compatrioții din Ucraina, în contextul în care o persoană și-a pierdut ieri viața în confruntările de ieri de la Donețk.  "Autorităţile de la Kiev nu controlează situaţia din ţară (...). Rusia este conştientă de responsabilitatea pe care o are faţă de viaţa concetăţenilor şi compatrioţilor săi din Ucraina şi îşi rezervă dreptul de a-i proteja", se arată în comunicatul respectiv. CITIȚI ȘI:

  • SUA continuă planificarea unui exerciţiu militar prevăzut în Ucraina, în iulie
  • SUA studiază posibilitatea acordării unui sprijin militar Ucrainei
  • TENSIUNI în Crimeea. Comandantul unei unități militare ucrainene amenință cu deschiderea FOCULUI
  • John Kerry avertizează Rusia: SUA și UE, pregătite să ia măsuri foarte serioase

Ne puteți urmări și pe Google News