John Kelly, fostul șef de cabinet al lui Donald Trump, asculta în secret toate conversațiile președintelui

John Kelly, fostul șef de cabinet al lui Donald Trump, asculta în secret toate conversațiile președintelui Donald Trump. Sursa foto: Palinchak | Dreamstime.com

John Kelly „asculta în secret toate” conversațiile președintelui Donald Trump fără să-i spună, a dezvăluit ginerele Jared Kushner.

Ascultarea conversațiilor președintelui

Kushner a povestit cum Donald Trump nu știa că fostul general al Marinei, devenit șef de cabinet al Casei Albe, îi asculta apelurile telefonice. Dezvăluirea l-a îngrijorat atât de mult pe Trump, încât, după ce Kelly a plecat, a emis un ordin pentru a împiedica orice altă persoană de la Casa Albă să-i asculte convorbirile, scrie Kushner în „Breaking History”, care urmează să fie lansată luna aceasta.

Ginerele lui Trump descrie propria sa relație tensionată cu Kelly, inclusiv modul în care șeful de cabinet al lui Trump i-a restricționat accesul lui Kushner la informații clasificate și i-a interzis discuțiile privind deschiderea unei ambasade a SUA la Ierusalim.

Mick Mulvaney, șef de personal, a susținut supravegherea de către Kelly a apelurilor lui Trump înainte de o cină pe 28 decembrie 2018 la reședința oficială a vicepreședintelui, Mike Pence, a scris Kushner.

Ne puteți urmări și pe Google News

Kushner a scris că Trump a fost furios să audă că Kelly asculta conversațiile fără știrea lui. „Kelly a făcut ce?’ a întrebat președintele, uluit de această veste”, a scris Kushner. Potrivit unor raportări anterioare, Trump le spunea uneori persoanelor de contact să evite centrala telefonică de la Casa Albă, deoarece bănuia cum Kelly ținea evidența persoanelor care l-au sunat.

O persoană familiară cu afirmațiile făcute de Kushner i-a susținut povestea. Sursa a declarat pentru The Post că interceptarea „a fost posibilă și se întâmpla” și că era „complet nepotrivit ca șeful de cabinet – sau oricine – să asculte conversațiile fără să-i spună președintelui”.

Ambasada SUA din Israel

Cu câteva luni mai devreme, Kushner a scris că, în noiembrie 2017, Kelly l-a exclus pe el și pe reprezentantul special al lui Trump de la o întâlnire din Sala de Situație cu Trump, care avea ca subiect mutarea ambasadei SUA în Israel la Ierusalim.

Kelly i-a spus lui Kushner că „era îngrijorat că decizia ar avea ca rezultat atacuri violente asupra ambasadelor noastre și, dacă americanii vor muri ca urmare a aceste decizii, nu a vrut să fie acuzat pentru asta”. Dar Kelly i-ar fi spus ambasadorului SUA în Israel, David Friedman, că „nu a vrut ca istoria să arate că trei evrei ortodocși, care ar putea fi părtinitori în favoarea Israelului, au participat la o astfel de întâlnire”, potrivit New York Post.