Evenimentul Zilei > Actualitate > Joe Biden, prima lovitură aeriană din Siria. A distrus o bază militară
Joe Biden, prima lovitură aeriană din Siria. A distrus o bază militară

Joe Biden, prima lovitură aeriană din Siria. A distrus o bază militară

Președintele Joe Biden a aprobat joi prima lovitură aeriană asupra unei baze militare din Siria, în urma căreia au murit 22 de oameni.

Președintele SUA Joe Biden a aprobat prima sa lovitură aeriană asupra unei baze militare din Siria.

Pe internet au apărut imagini cu ceea ce a rămas în urma bombardamentului aprobat de Joe Biden.

Imaginile din satelit au dezvăluit cum arată acum zonele în care armata SUA a aruncat șapte bombe de 226 de kilograme.

Baza militară din Siria a fost complet devastată. Aceasta era folosită de două grupuri militare. În total au murit 22 de oameni.

Imaginile din satelit arată, înainte de bombardament, o bază militară mare. Era localizată la aproape 340 de metri de granița cu Irak și găzduia mai multe clădiri.

Joe Biden, prima lovitură aeriană din mandatul său

Însă după atacul de joi, toate clădirile au fost complet distruse. Tot ce a rămas din baza militară este pământul înnegrit de suflul exploziilor, rămășițele acesteia.

În ciuda imaginilor șocante, Pentagonul a declarat că „s-a ales varianta mai restrânsă a atacului”. Oficialii au spus că au vrut tragă o linie clară pentru iranieni, după ce traficanții de arme au rănit trupele americane și au omorât un furnizor.

„Baza de la Al Bukamal era folosită de aceste grupuri pentru a transporta armele peste graniță”, mai spun oficialii de la Pentagon.

Atacul aerian a fost prima acțiune militară aprobată de Administrația lui Joe Biden. Ea vine după ce tensiunile dintre Iran și Administrația Trump au crescut în ultimii ani.

Tensiunile au cunoscut un apogeu când Qassem Soleimani a fost ucis în 2020.

Oficialii americani spun că au vrut să dea „un exemplu” în urma atacurilor din săptămânile trecute. Ei speră ca situația să nu se mai agraveze în Siria.

Guvernul din Irak a început o anchetă pentru a stabili contextul în care s-a produs atacul de pe 15 februarie. Atunci, mai mulți soldați americani au fost atacați să răniți de forțele militare.

Oficialii au mai declarat că lovitura aeriană a fost aprobată de președintele Joe Biden.

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului a declarat că: „A fost un răspuns militar direct proporțional”.

„Operațiunea este menită să transmită un mesaj. Președintele Biden va apăra America orice ar fi”, a mai spus acesta, conform Dailymail.

Citeșe și: Joe Biden l-a pus la punct pe Vladimir Putin. E cea mai dură declarație