Jocurile Olimpice 2024. Canotorii s-au calificat în semifinale. Alina Rotaru Kottmann, în finală la săritura în lungime. Update
- Iulia Moise
- 6 august 2024, 15:40
Update 3: Canotorii Ilie Sprincean și Oleg Nuța au obținut calificarea în semifinale la canoe dublu, pe distanța de 500 m. Ei au terminat cursa din sferturi pe locul 2, după Brazilia cu timpul 1:40.00. Băieții mai au o cursă până la finală, poimâine.
Update 2: Alina Rotaru Kottmann s-a clasat a cincea în grupa A a calificărilor din proba feminină de săritura în lungime. Ea a obținut performanța de 6.63 m. Românca a avut noroc la cea de-a treia săritură care a dus-o în finală. Ea ocupă poziția a 9-a. Finala este programată pe 8 august de la ora 20.00.
Update 1 : Sportivii români Oleg Nuţă şi Ilie Sprîncean au încheiat pe poziţia a 5-a în seriile probei de canoe dublu pe distanţa de 500 m. Ei vor concura în sferturile de finală ale competiției, cursa fiind programată de la ora 14.50. Românii au ratat șansa de a se califica direct în semifinale deoarece nu s-au clasat în primele trei locuri.
La zece zile de la începerea Jocurilor Olimpice 2024 de la Paris, România se situează pe locul 15 în clasamentul pe medalii. Liderul este Statele Unite ale Americii cu 79 de medalii. Sportivii români au și azi o cu competiții.
Jocurile Olimpice 2024. Clasamentul pe medalii
Românii au obţinut trei medalii de aur, trei de argint şi una de bronz în cele zece zile de competiţie.
Aur au câştigat înotătorul David Popovici la 200 metri liber, canotorii Andrei Cornea şi Marian Enache la dublu vâsle masculin şi echipajul feminin de opt plus unu (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu).
Lider al clasamentului este SUA, cu un total de 79 de medalii, dintre care 21 de aur, 30 de argint şi 28 de bronz.
Pe locul doi este China, cu 53 medalii. Chinezii au 21 medalii de aur, 18 de argint şi 14 de bronz.
Franţa, cu un total de 48 de medalii, este pe locul trei. Francezii au 13 medalii de aur, 16 de argint şi 19 de bronz.
Australia este pe locul 4, cu 33 de medalii (13 aur, 12 argint, 8 bronz), urmată de Marea Britanie cu 42 de medalii (12 aur, 13 argint, 17 bronz).
Cu două medalii de bronz, ambele la judo, Republica Moldova este pe locul 62, la egalitate cu Republica Dominicană, Malaysia şi Lituania, transmite News.ro
Jocurile Olimpice 2024. Programul complet de marți al sportivilor români
11:30
Kaiac-canoe, Baza nautică Vaires sur Marne / C2 - 500 m masculin - Serii, sferturi de finală: Ilie Sprincean, Oleg Nuţă
12:15
Atletism, Stade de France / Săritura în lungime feminin – Calificări: Alina Rotaru Kottmann
12:50
Atletism, Stade de France / Aruncarea suliţei masculin – Calificări: Alexandru Mihăiţă Novac
20:57
Atletism, Stade de France / Aruncarea ciocanului feminin – FINALĂ: Bianca Ghelber.
Sabrina Voinea, nedreptățită de arbitri, se retrage
Fosta mare campioană, Camelia Voinea, mama și antrenoarea Sabrinei a anunțat că se vor retrage, ea și fiica ei de 17 ani și că „nu mai vrea să audă de gimnastică”.
Știu că arbitrele au CV, dar nu poți să dai așa într-un copil de 17 ani. Așteptăm explicații, pentru că era clar medalie. Am toate filmările, toate fotografiile, de la toate diagonalele, și la plecare, și la aterizare, iar în toate Sabrina este cu o talpă în interiorul covorului”.
Pe lângă penalizarea de o zecime, Sabrinei i-a fost scăzut și punctajul la dificultate față de cel din calificări.
„Nadia i-a arătat lui Bart că Sabrina va fi pe primul loc. Și i-au dat 13,700, cu o dificultate de 5,900. De ce? Același exercițiu a fost și în calificări și atunci a luat 13,900”, a spus Camelia Voinea conform GSP.