Evenimentul Zilei > EVZ Special > JOCURILE NUCLEARE de la Teheran: „Da, vom avea Bomba Atomică!”
JOCURILE NUCLEARE de la Teheran: „Da, vom avea Bomba Atomică!”

JOCURILE NUCLEARE de la Teheran: „Da, vom avea Bomba Atomică!”

Iranul nu are nici un gând să ajungă la vreo înțelegere cu Occidentul în legătură cu programul său nuclear, ci doar să tragă de timp, a dezvăluit un important analist iranian pe probleme de securitate.

Regimul de la Teheran a ales o politică de „tragere de timp” a discuțiilor cu grupul 5+1 (Statele Unite, Franța, Marea Britanie, Germania, China și Rusia), până va ajunge să obțină Arma Nucleară, scrie pe blogul său Alireza Forghani.

Forghani este un important analist și expert în probleme de securitate, apropiat al lui Mehdi Taeb, cel care conduce Fundația Strategică Ammar, un think tank radical de propagandă al Iranului, astfel că el vorbește cu binecuvântarea regimului de la Teheran, potrivit The Daily Caller.

„Tragerea de timp este singura doctrină a Iranului”, scrie Forghani, „care nu a avut niciodată în vedere ca negocierile dintre Iran și grupul 5+1 să ajungă la o concluzie… fie ea pozitivă sau negativă.”

Aceste negocieri au început în 2006, și au fost prelungite în repetate rânduri, în vreme ce termenele finale au fost depășite unul după altul fără a se ajunge la o înțelegere. Pe 24 noiembrie, părțile au decis o nouă prelungire până pe 30 iunie 2015.

Forghani a avertizat că în curând va începe să promoveze sloganul „Arma nucleară este dreptul nostru categoric” și că se pregătesc ample mișcări de stradă care vor cere ca Iranul să devină o putere nucleară. Strategul a promis și distrugerea Israelului, „așa cum dorește Atotputernicul Allah”.

Strategul a anunțat că în curând lumea va avea de-a face cu „un Iran nuclear”. „Din acel moment, Iranul nu va mai negocia cu Washingtonul… I-o promit lui Netanyahu, lui Obama, Congresului american și Knesset-ului… Insh’Allah (Cu voia lui Allah – n.r.).”

Regimul de la Teheran a primit până acum, pentru simplul fapt că acceptă să negocieze, miliarde de dolari și a fost scutit de o serie de sancțiuni importante. Odată cu prelungirea termenului până la 30 iunie 2015, Iranul va primi 700 de milioane de dolari pe lună pentru a continua să negocieze.

Publicat in categoriile: EVZ Special
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: