Terminalele de acest gen te ajută să iei cu tine jocurile video preferate chiar şi atunci când eşti în autobuz sau în metrou.
Dacă în urmă cu câţiva ani legea în domeniul consolelor video portabile era făcută de producă- torul japonez Nintendo, mai ales prin modelul Nintendo Game Boy Advance, astăzi piaţa s-a mai aglomerat.
Nintendo este în continuare unul dintre principalii producători de dispozitive portabile destinate jocurilor video, însă nici Sony sau Nokia nu se lasă mai prejos. Ambele companii au venit cu inovaţii.
Sony a înzestrat Play Station Portable (PSP) şi cu funcţii de internet, iar cel mai mare producător de telefoane mobile din lume a lansat N-Gage, o consolă video care este şi telefon mobil. Mai mult, terminalul Nokia este oferit gratuit de anumiţi operatori, alături de abonamente „speciale“. Prezentăm în continuare cele mai tari cinci console video ale momentului, fiecare cu avantajele şi lipsurile sale. MODELE DE TOP Nintendo DS. Terminalul, unul dintre cele mai de succes, are două ecrane care furnizează informaţii în paralel. Spre exemplu, pentru un joc cu „împuşcături“ (shooter), ecranul secundar îţi arată harta sau alte informaţii necesare. Mai mult, ecranul de jos primeşte şi comenzi prin atingere sau prin intermediul stylusului ataşat. Conexiunea fără fir (Wi-Fi) pe care o încorporează le permite utilizatorilor să joace la modul multiplayer. DS are o rezoluţie a ecranului foarte bună şi o gamă largă de jocuri cu care este compatibilă. Elementul la care nu stă foarte bine este designul. Preţ: 650 de lei, la ToysMall.ro. Sony Play Station Portable (PSP). Are cel mai performant ecran dintre toate consolele video portabile. Designul este foarte reuşit, iar bateria ţine mult. Poţi naviga pe internet folosind PSP sau poţi viziona filmele preferate. Este interconectabilă cu alte PSP-uri sau cu Play Station 3. Partea proastă este că ecranul se murdăreşte foarte repede cu amprente, deoarece suprafaţa este extrem de lucioasă. Mai mult, are funcţionalităţi reduse în domeniile muzică/foto. Preţ: 670 de lei, la PCfun.ro.
Nokia N-Gage QD. Este a doua încercare a Nokia în domeniul consolelor video, după modelul N-Gage original. QD este mai mică, are un design mai atractiv şi mai multe funcţii. Prezintă conectivitate Bluetooth şi GPRS, are mp3 player, radio FM şi are sistem de operare Symbian 60. Bateria ţine până la 5 ore în regim de „joc continuu“. Cu toate acestea, gama de jocuri cu care este compatibilă este foarte redusă în comparaţie cu PSP sau consolele Nintendo. Preţ: 850 de lei, la everestcomputers.ro.
Nintendo Game Boy Micro. Are dimensiuni reduse. Este solidă şi foarte uşoară, încăpând lejer în buzunar. Ecranul LCD are o rezoluţie foarte bună, bateria ţine mult, iar faţa superioară este personalizabilă, fiind disponibilă în cinci culori diferite. Nu este însă indicată pentru cei care au mâinile mari sau pentru cei care au probleme cu vederea, deoarece ecranul are dimensiuni reduse (5 cm lăţime), în ciuda calităţii. Preţ: 590 de lei, la mallromania.ro. Nintendo DS Lite. Este o versiune de Nintendo DS stilizată, care oferă aceleaşi performanţe, dar este mai subţire şi de dimensiuni mai reduse. Deoarece nu are alte capabilităţi multimedia, nu face altceva decât să vă permită să vă jucaţi. Preţ: 630 de lei, la itimpact.ro.