Joaca nucleară a lui Putin. Amănunte care aruncă în aer ancheta!

Tot mai multe informații indică faptul că Rusia a încercat să testeze, în luna august, cea mai teribilă bombă nucleară din istorie!

Tot mai multe informații indică faptul că Rusia a încercat să testeze, în luna august, cea mai teribilă bombă nucleară din istorie!

Adunate din mai multe surse și prezentate în amănunt de site-ul t-intell.com, datele converg spre o singură idee: explozia din 8 august, petrecută pe o platformă offshore din apropierea Nyonoska, are la bază testarea unei rachete de croazieră pe distanță nelimitată, alimentată cu energie nucleară. Este mama tuturor bombelor atomice, clasificată de NATO sub denumirea SSC-X-9 Skyfall. Racheta a fost anunțată de Vladimir Putin la 1 martie 2018 ca făcând parte din cele șase arme strategice viitoare ale Rusiei, imposibil de contracarat chiar și pentru SUA!

Specialiștii cred însă că, deși vorbim despre un concept revoluționar, pentru industria de apărare rusă este fără putință o asemenea realizare; Kremlinul nu are nici fondurile, tehnologia și nici know-how-ul ca să realizeze cu succes un astfel de sistem militar ofensiv. De ce?

Păi, subliniază sursa citată, având în vedere provocările inginerești și problemele de siguranță, nicio altă țară din lume nu a mai comandat o soluție cinetică la baza căreia să stea un reactor nuclear. Doar America a fost aproape, pe la începutul anilor '60, când în cadrul Proiectului Pluton s-a dezvoltat un motor nuclear cu rame (Tory) capabil să alimenteze o rachetă supersonică de joasă altitudine (SLAM) ce putea transporta mai multe focoase nucleare. Proiectul nu a putut fi finalizat, iar în 1964 a fost definitiv închis!

Pericolul de la lansare

Deoarece rachetele de croazieră propulsate cu energie nucleară au nevoie de un rapel de combustibil lichid care să le dea viteza unui statoreactor (sistem de propulsie prin reacție al aeronavelor), probabilitate ridicată de eșec în faza de lansare este foarte mare. Asta, numai din cauza schimbului de căldură și a constrângerilor critice de masă, care duc la explozie.

Cel mai probabil, fix același lucru s-a întâmplat și în dimineața zilei de 8 august.

Surse din cadrul CIA au dezvăluit că Federația Rusă a testat de 13 ori până acum racheta Skyfall. Doar două teste au avut succes parțial, la unul dintre ele racheta zburând aproximativ 50 de kilometri, înainte de a se prăbuși în mare. Testarea s-a produs la baza de la Novaya Zemlya, care însă a fost abandonată după acest experiment întrucât pericolul unui accident nuclear catastrofal era prea mare, cred „cercetătorii” de la Institutul Middlebury.

Rușii au dus un remorcher militar în Marea Albă

Cu numai câteva zile înainte să testeze în Marea Albă racheta Skyfall, rușii au trimis în zonă un remorcher militar. Este un amănunt extrem de important, care leagă explozia din 8 august de proiectul SSC-X-9.

Ulterioarele verificări au identificat remorcherul în cauză ca fiind purtătorul de combustibil nuclear Serebryanka. Acest remorcher nuclear fusese localizată anterior și pe coasta Novaya Zemlya, în timpul testului Skyfall din 2017. Misiunea remorcherului Serebryanka este de a colecta materialele radioactive scufundate în mare.

Și, totuși, consideră experții, nu există niciun motiv să crede că integrarea SSC-X-9 în sistemul militar rus poate apărea în următorul deceniu. Din contră, vorbesc sursele citate, este posibil ca explozia din luna august să pună cruce proiectului Skyfall, asta oricât ar fi de îmbietoare perspectiva unei rachete de croazieră pe distanță nelimitată este.