Evenimentul Zilei > Social > Jezebel spune o „Poveste cu parfum sud-american“, în grădina ICR
Jezebel  spune o „Poveste cu parfum sud-american“, în grădina ICR

Jezebel spune o „Poveste cu parfum sud-american“, în grădina ICR

Seria Concertelor ICR din această vară continuă miercuri, 26 august 2015, de la ora 20.00, în grădina Institutului Cultural Român, cu un nou recital susținut de Jezebel (Izabela Barbu). Aceasta este acompaniată de Alexandru Burca (pian) și Dan Încrosnatu (baterie) în „Poveste cu parfum sud-american“.

 După studii economice și o carieră în sistemul bancar, Izabela Barbu și-a urmat, la 40 de ani, vocația muzicală. Reorientarea i-a fost facilitată de studiile de pian din copilărie și de lecțiile de canto. Interpretează melodii din genuri diferite: de la muzică românească din perioada interbelică, melodii ale Mariei Tănase, la șansonete, ritmuri spaniole şi sud-americane, fadouri, jazz, muzică clasică. În decembrie 2013, Jezebel și-a împlinit un vis: acela de cânta pe scena Operei Române, în spectacolul omagial Maria Tanase.

Pianistul Alexandru Burca a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București și este angajat al Teatrului Național de Operetă „Ion Dacian“. Percuționistul Dan Încrosnatu a colaborat cu nume cunoscute din România, printre care Direcția 5, Alexandra Ușurelu ș.a.

Accesul este liber, în limita locurilor disponibile.