Jeremy Clarkson, prezentatorul Top Gear: "Bugetarii care fac grevă ar trebui executaţi în faţa familiilor"

Jeremy Clarkson, prezentatorul Top Gear: "Bugetarii care fac grevă ar trebui executaţi în faţa familiilor"

Ziaristul britanic Jeremy Clarkson a făcut câteva declaraţii şocante, în timpul unui interviu acordat BBC. El a spus că angajaţii din sistemul bugetar care se revoltă ar trebui executaţi în faţa familiilor.

"Sincer, i-aş împuşca pe toţi! I-aş scoate afară şi i-aş executa în faţa familiilor! Cum îndrăznesc să facă grevă când au pensiile garantate în timp ce noi, restul, trebuie să muncim?!", a spus Jeremy Clarkson, referindu-se la funcţionarii publici care au ieşit miercuri pe străzi. Deşi iniţial a spus că lui îi plac protestatarii, pentru că în timpul grevelor oraşele nu mai sunt aglomerate, ziaristul a revenit declarând că, odată ce lucrează pentru postul naţional BBC trebuie să fie rezervat. Nu a fost singura declaraţie şocantă a englezului. Mai târziu, în aceeaşi emisiune, Jeremy Clarkson s-a plâns în legătură cu întârzierile trenurilor, provocate de sinucideri. "Câteodată iau trenul pentru a veni la Londra şi întotdeauna se opreşte în Reading. Se opreşte pentru că cineva a sărit în faţa trenului. De ce ar trebui să se oprească pentru că a lovit pe cineva? Care e ideea, oricum nu le mai face bine?!", a spus Clarkson. Afirmaţiile sale au stârnit imediat o aprinsă dezbatere pe reţelele de socializare. Fostul vicepremier britanic John Prescott a comentat pe contul său de Twitter că ştie stilul lui Clarkson, însă se merită menţionat faptul că jurnalistul câştigă 1 milion de lire anual cu ajutorul sectorului public. Jurnalistul a venit la emisiunea BBC pentru a promova noul său DVD, "Clarkson: Powered Up". În urma interviului, producătorii emisunii "The One Show" şi-au cerut scuze pentru declaraţiile jurnalistului.

Nu este pentru prima dată când Clarkson îşi atrage critici pentru afirmaţiile sale. În 2009, el l-a numit pe Gordon Brown, premierul britanic, "un scoţian idiot cu un ochi" care spune minciuni.  Jurnalist: "Guvernul nu are bani pentru atâtea gloanţe" Nu toţi au fost scandalizaţi de comentariile lui Clarkson. Un jurnalist de la "The Telegraph" critică pe blogul cotidianului postul BBC pentru amploarea pe care a dat-o incidentului şi subliniază că oricine îl cunoaşte pe Jeremy Clarkson ştie că nu a vorbit serios. James Delingpole duce mai departe discursul său, spunând că guvernul britanic oricum nu ar avea bani pentru atâtea gloanţe. Bogdan Hossu: "Era, probabil, sub influenţa băuturilor alcoolice" Liderul sindical Bogdan Hossu a declarat, pentru EVZ, că interviul britanicului Jeremy Clarkson este aiuritor: "Clarkson ăsta e un mic arab. Probabil a trecut la musulmani. Este un extremist şi când a dat interviul probabil era sub influenţa băuturilor alcoolice".  Bogdan Hossu a mai spus că nu se aştepta ca un ziarist britanic "să aibă o mentalitate atât de redusă". Liderul sindical a mai adăugat că bugetarii din Marea Britanie sunt îndreptăţiţi să iasă în stradă, fiind singurii sacrificaţi pentru salvarea sistemului financiar din Regatul Unit. <iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/NuuDnqSPnhA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ne puteți urmări și pe Google News