Jenant: profesori prinși copiind la fel ca elevii!

Jenant: profesori prinși copiind la fel ca elevii!

Cei 13 profesori prinși copiind la examenul de definitivat, care au fost excluși din examen, au folosit aceleași metode ca și candidații dați afară de la Bacalaureat.

 Dascălii aveau copiuțe și telefoane mobile cu dispozitive hands-free asupra lor, iar acum vor suporta consecințele, spun surse din Ministerul Educației.

Stau „pe bară“ până în 2017

Asta pentru că, potrivit metodologiei după care se desfășoară examenul, dascălii excluși din examen stau „pe bară” un an, adică abia la examenul din 2017 se vor putea înscrie din nou.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În situația în care ești dat afară dintr-un examen pentru că ai încercat să promovezi pe alte căi, e normal să plătești în egală măsură, după cum o fac candidații excluși de la examenul de Bacalaureat.

Dascălii eliminați din examen aveau copiuțe și telefoane mobile cu hands-free.

Profesorul nu poate fi mai presus decât elevul! E grav ce se întâmplă în întreg sistemul de învățământ din România. Avem nevoie de oameni bine pregătiți și care să constituie un model de pregătire și comportament pentru elevii lor. Nu de exemple precum cei 13 eliminați de la definitivat! Dar dacă nu reușești să-i atragi financiar, să le oferi o bază materială decentă, atunci e normal ca, de la an la an, calitatea să scadă”, explică Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”.

În afara faptului că, practic, au pierdut anul acesta și anul viitor, profesorii excluși nu vor putea ocupa un post titular la catedră, adică vor trebui să se mulțumească cu slujbe de suplinitori, în cazul în care se va hazarda cineva să-i angajeze.

Bătălie pe posturi: 6,4 pe un loc!

În 87 de centre de examen din țară se va desfășura, astăzi, proba scrisă a concursului de ocupare a posturilor vacante din învățământul preuniversitar. Sunt 4.189 de posturi libere (2.528 în mediul urban și 1.661 în mediul rural) și aproape 27.000 de candidați, care au luat cel puțin 5 la inspecțiile speciale la clasă sau la probele practice. Adică, 6,4 pe un loc! Examenul scris, care se dă la 149 de discipline, va dura patru ore. Lucrările vor fi evaluate în 11 centre naționale, iar primele rezultate vor fi afișate, la sediile inspectoratelor școlare, pe 20 iulie. Contestațiile vor fi depuse în aceeași zi, până la ora 21.00, și pe 21 iulie, până la ora 15.00. Rezultatele finale vor fi afișate la 24 iulie, iar repartizarea candidaților se va face pe 27 și 28 iulie.