Notă prezentată de Chris Terhes este din 9 iunie 2015, având nr. „S 343" şi fiind „Secret de serviciu". Documentul conţine detalii extrem de grave despre posibile fapte de corupţie pe care le-ar fi comis celebrul procuror Uncheselu. Mai exact, notă informativă vorbeşte despre cum Jean Uncheselu ar fi cerut unui funcţionar să achite suma de 10.000 de lei pentru a se renunţă la o contestaţie la executare. În acelaşi document, apare şi numele soţiei lui Jean Uncheselu, judecătoarea Alina Marcela Unchesleu, pe atunci de la Judecătoria Craiova.

Fără să intrăm prea mult în detalii, vă prezentăm în continuare plângerea pe care am trimis-o la Parchetul General, împreună cu nota internă respectivă.

„5 iulie 2017 
Irvine, California, SUA 

Către 
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie 
(via email: [email protected]

În atenţia Procurorului General 
Domnul Augustin Lazăr 

Subscrisă Romanian Community Coalition, organizaţie neguvernamentală creată cu scopul – printre altele – de a sprijini statul de drept, lupta anticorupţie şi apărarea drepturilor omului în România, 

Organizaţie înregistrată în statul California, SUA, cu nr. C3657968, având codul de identitate fiscală emis de Department of the Treasury – Internal Revenue Service cu nr. 46-5247933, cu sediul la adresa 290 Duranzo Aisle, Irvine, California, 92606, SUA, reprezentată legal prin preşedinte Cristian Terhes

va adresează prezenţa 

PLÂNGERE 

Prin care va sesizăm potenţialele încălcări ale legii menţionate în cuprinsul înscrisului ataşat cu solicitarea să luaţi măsurile legale ce se impun cu privire la faptele la care acesta face referire. 

După intrarea în posesia noastră a înscrisului ataşat am căutat pe internet şi informaţiile par să se confirme. 

Subscrisă este organizaţie neguvernamentală şi nu organ de cercetare penală, motiv pentru care va remitem înscrisul pentru a efectua cercetările cuvenite, cu atât mai mult cu cât, aşa cum rezultă chiar din înscris, acesta nu a fost remis către vreo unitate de parchet. 

Din poziţia în care suntem ne este imposibil să verificăm autenticitatea acestui document. 

În cazul în care documentul este autentic, conform art. 33 din Legea 182/2002 şi art. 13 din Legea 544/2001 acesta este de interes public, motiv pentru care îl vom publică după ce vi-l trimitem. Pentru a proteja identitatea persoanei care a semnat înscrisul, îi vom acoperi numele în formă pe care o vom publică. 

Date fiind faptele grave despre care se vorbeşte în înscris, precum şi faptul că eventualul făptuitor este procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, sperăm că aspectele menţionate în înscris să fie cercetate cu celeritate. 

Va solicităm să ne comunicaţi un număr de înregistrare şi ce măsuri aţi luat cu privire la aspectele semnalate prin prezenţa plângere”. 

Documentul: