Evenimentul Zilei > Actualitate > Jaroslaw Kaczynski trăieşte o dramă
Jaroslaw Kaczynski trăieşte o dramă

Jaroslaw Kaczynski trăieşte o dramă

Liderului partidului polonez conservator "Lege şi Justiţie" (PiS), fost premier, şi fratele geamăn al preşedintelui polonez, mort sâmbătă în tragedia aviatică, "nu-i stă astăzi capul la politică. Şi-a pierdut fratele şi mulţi prieteni".

Declaraţia a fost făcută de purtătorul de cuvânt al formaţiunii politice, Adam Bielan, citat de AFP.
Analiştii sunt de părere că Jaroslaw ar putea fi candidatul partidului de opoziţie la alegerile prezidenţiale şi să-l înlocuiască pe defunctul său frate.
Printre cei 18 parlamentari care au fost ucişi în accidentul de avion de sâmbătă din Rusia, 4 erau membri ai PiS: Przemyslaw Gosiewski şi Aleksandra Natali-Swiat – vicepreşedinţi ai partidului, Grazyna Gesicka – preşedintele grupului parlamentar,
Krzysztof Putra, vicepreşedintele Senatului.
Zbigniew Wassermann, o figură importantă în cadrul PiS a luat locul din avion pe care iniţial trebuia să-l ocupe Jaroslaw Kaczynski.
"Petrec mult timp cu Jaroslaw ca să nu rămână mult timp singur", a mai spus Bielan.
Potrivit oficialului, responsabilitatea afacerilor politice curente au fost repartizate între diferiţi lideri ai formaţiunii politice.
Este o lovitură teribilă pentru un frate geamăn şi o durere şi mai mare, spun psihologii interogaţi de AFP.
Emoţii prea puternice
După moartea fratelui său geamăn, în vârstă de 60 de ani, Jaroslaw Kaczynski a afişat o faţă fără urme de emoţii chiar şi sâmbătă când a identificat corpul preşedintelui polonez. N-a vărsat o lacrimă nici când sicriul cu trupul neînsufleţit al liderului de la Varşovia a fost repatriat, mai notează jurnaliştii francezi.
Starea emoţională a lui Jaroslaw Kaczynski este cu atât mai dureroasă cu cât mama sa, Jadwiga Kaczynska, în vârstă de 84 de ani, este internată de mai bine de o lună în stare gravă în spital. Ca să-i protejeze sănătatea şi aşa şubredă, rudele au decis să-i ascundă trista veste.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: