Evenimentul Zilei > International > Japonia. Explozie și haos la Fukushima
Japonia. Explozie și haos la Fukushima

Japonia. Explozie și haos la Fukushima

O persoană a murit, iar cel puțin alte 17 alte au fost rănite în urma unei puternice deflagrații care a avut loc joi dimineață.

Explozia s-a produs într-un restaurant din orașul Koriyama, în prefectura Fukushima din nord-estul țării, au declarat pompierii.

Anchetatorii au stabilit că deflagrația s-a produs cu puțin înainte de ora locală 9

Poliția și pompierii au confirmat că a fost găsit un cadavru la fața locului și două persoane au fost rănite grav în explozie, în timp ce alte 15 au suferit răni minore.

Clădirea, situată într-o zonă unde există multe case și restaurante, se afla în curs de renovare cândnd a avut loc explozia, iar anchetatorii cred este vorba de o scurgere de gaz.

Imaginile clădirii distruse au dat o idee despre puterea deflagrației care a distrus complet pereții exteriori ai restaurantului, lăsând intactă doar o șarpantă metalică.

Ferestrele clădirilor vecine au fost, de asemenea, spulberate, potrivit presei locale, în timp ce zidurile lor au fost și ele deteriorate.

Martorii au descris scene de groază și panică după ce s-a auzit zgomotul deflagrației și flăcările au început să mistuie clădirea restaurantului.

Numeroase vehicule de pompieri și ambulanțe au fost trimise la fața locului. Un perimetru de 300 de metri a fost instituit în jurul locului sinistrului, limitând accesul.

Explozia s-a produs într-un cartier comercial al orașului, în apropierea gării principale, unde se află spitale, școli și primăria.

323.000 de locuitori trăiesc în orașul Koriyama.

Poliția a declarat că mai multe butelii cu gaz propan au fost văzute în apropierea restaurantului, potrivit postului tv NHK.

Restaurantul Onyasai din Fukushima era în curs de reparaţii, potrivit proprietarului său, grupul Colowide Co, care operează un lanţ de restaurant, scrie Agerpres.

Compania a emis un comunicat prezentând scuze victimelor şi a declarat că lucrează cu autorităţile pentru a determina cauza.

Mass-media au arătat imagini ale restaurantului distrus, ferestrele sparte ale clădirilor din apropiere şi bucăţi de metal şi sticlă împrăştiate în jur.

Unii utilizatori pe Twitter au declarat că au auzit un zgomot puternic în momentul exploziei şi mirosea a gaz.

Foto: https: news.cgtn.com