Evenimentul Zilei > International > Japonia cumpără AVIOANE DE LUPTĂ INVIZIBILE. Declarație de RĂZBOI sau sistem de APĂRARE?
Japonia cumpără AVIOANE DE LUPTĂ INVIZIBILE. Declarație de RĂZBOI sau sistem de APĂRARE?

Japonia cumpără AVIOANE DE LUPTĂ INVIZIBILE. Declarație de RĂZBOI sau sistem de APĂRARE?

Japonia vrea să cumpere mai multe avioane invizibile pe radar de tip F-35, sisteme antirachetă Ageis Ashore pentru a face face Coreei de Nord și Rusiei.

„Statele Unite rămân cea mai puternică naţiune din lume, dar se confruntă cu rivali şi sesizăm importanţa competiţiei strategice, atât cu China, cât şi cu Rusia, pe măsură ce acestea contestă ordinea regională”, se afirmă într-un document ce schiţează un program de apărare pe 10 ani, aprobat marţi de Guvernul Shinzo Abe.

China, a doua cea mai mare economie a lumii, şi-a sporit prezenţa aeronavală în apele din vecinătatea Japoniei, rămâne de văzut dacă regimul din Coreea de Nord îşi va îndeplini angajamentul de a renunţa la programul balistic şi nuclear, iar Rusia continuă să întrepidă acţiuni provocatoare în regiune.

„În aceste condiţii, Japonia intenţionează să achiziţioneze alte 45 de avioane invizibile pe radar de tip F-35 Lightning II, în valoare de aproximativ 4 miliarde de dolari, pe lângă cele 42 de aeronave de acest fel deja comandate, se arată într-un document privind achiziţiile militare pe următorii 5 ani”, scrie Mediafax.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: