Japonezii își demonstrează din nou inventivitatea. Oul de struț, de mare ajutor în depistarea coronavirusului

Japonezii își demonstrează din nou inventivitatea. Oul de struț, de mare ajutor în depistarea coronavirusului Sursa: Pixabay

Cercetătorii din Japonia au descoperit o metodă unică prin care pot depista infectarea cu virusul SARS-Cov-2, pe masca de protecție. Anticorpi extrași din oul de struț sunt cei care ne arată infectarea, dacă punem masca la lumina ultraviolet. Specialiștii nu se opresc aici cu studiul, dorind să dezvolte o mască mult mai performantă.

Japonezii demonstrează pentru a mia oară inventivitatea lor, iar de data aceasta are legătură cu depistarea infectării cu virusul SARS-Cov-2. Cercetătorii de la Universitatea Kyoto din Japonia au creat o mască, pentru fabricarea căreia au folosit anticorpi extrași din ouăle de struț. Această mască poate depista infectarea cu coronavirus, dacă este pusă la lumină UV.

Deși acest experiment este unul reușit, specialiștii nu au de gând să se oprească aici. Ei vor să dezvolte o mască care să strălucească singură, fără a fi necesară expunerea la o lumină socială, atunci când vorbim de persoanele infectate cu COVID-19.

Ideea cercetătorilor japonezi are ca bază studii anterioare, prin care au descoperit faptul că păsările sunt mai rezistente la COVID-19. Pornind de la această idee, au extras o serie de anticorpi de la ouăle de struț, pe care le-au transformat într-o mască.

Ne puteți urmări și pe Google News

Experimentul a durat 10 zile, cu 32 de participanți, persoane infectate cu virusului SARS-Cov-2. Aceștia au purtat masca zilnic, timp de opt ore. După acest interval, specialiștii au strâns măștile și le-au pulverizat cu o soluție chimică care strălucește la lumina ultraviolet. În urma testelor, cercetătorii din Japonia au descoperit că măștile purtate de persoanele infectate strălucesc atunci când sunt puse la lumină UV, zonele unde virusul este detectat fiind în zona nasului și a gurii.

Studiul efectuat de cercetătorii japonezi este unul de mică amploare, însă el se poate transforma în ceva grandios. Echipa de specialiști nu se oprește aici cu măștile din anticorpi de struț. Aceștia susțin că vor merge mai departe cu cercetările, până vor obține o mască care să strălucească automat, fără iluminare specială.

Struții sunt un subiect de mare interes pentru Yasuhiro Tsukamoto, profesor de medicină veterinară și președinte al universității Kyoto. Timp de mulți ani, acesta și-a dorit să găsească cele mai bune  modalități prin care imunitatea ridicată a struțului să fie folosită pentru lupta împotriva gripei aviare, a alergiilor sau a altor boli.