Japonezele posedă iPod-ul alimentelor! Cum au reuşit

Japonezele posedă iPod-ul alimentelor! Cum au reuşit

Naomi Moriyama, autoarea cărţii “Japanese Women Don't Get Old or Fat” ("Femeile din Japonia nu îmbătrânesc şi nu se îngraşă"), spune despre ceea ce mănâncă asiaticele că este "iPod-ul alimentelor" şi, în speţă, al siluetei de vis.

“Este vorba mai mult despre o cultură şi nu neapărat despre o dietă, un stil de viaţă sanatos, care nu implică numai mâncare sănătoasă!”, spune autoarea cărţii, care vorbeşte şi despre faptul că asiaticele ştiu cum să se …îndrăgostească de mâncare, adică să preţuiască hrana. Masa de dimineaţă este cea mai importantă, de aceea femeile japoneze care ţin la siluetă mănâncă mult dimineaţa, pentru a preveni poftele survenite peste zi. Micul lor dejun presupune supa miso, orez, ouă, peşte, legume, fructe şi ceai verde. 

În mare parte

Alimentele consumate sunt î mare parte  de sezon, proaspete. Mesele se servesc încet, iar meniurile sunt pregatite astfel încât să placă ochiului! Caloriile din felurile de mâncare nu se numără, dar carnea de pui şi de vită se consuma în cantităţi mici, iar pâinea şi produsele lactate nu au ce căuta în alimentaţie. Fructele sunt singurele alimente care se servesc la desert, însa porţiile sunt şi ele mici.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru a mânca precum japonezele, Naomi Moriyama recomandă peştele gras (somon, macrou), legume (legume de mare, ridichiile albe, algele) orezul (brun), soia, tăieţei, fructe (mere Fuji, mandarine), ceai verde.