Evenimentul ZileiJustitieJandarmul traficant de cocaina a primit o sentință grea. Ce au stabilit magistrații

Jandarmul traficant de cocaina a primit o sentință grea. Ce au stabilit magistrații

Jandarmul traficant de cocaina a primit o sentință grea. Ce au stabilit magistrații
Fostul angajat al Jandarmeriei Române care a fost prins cu un transport de cocaină a primit o pedeapsă la care nu se aștepta. El a fost condamnat la cinci ani, nouă luni și zece zile de închisoare, degradare militară și interdicția de a mai purta haina statului.

Tribunalul militar  l-a condamnat exemplar pe sergentul major de la Jandarmeria Brașov, Ovidiu Gavriluț, care făcea trafic de cocaină, chiar sub nasul șefilor săi, în pofida speranțelor acestuia că va primi o pedeapsă cu suspendare.

„Condamnă pe inculpatul: – sergent major Gavriluț Ovidiu, la pedeapsa de : – 3 (trei) ani şi 4 (patru) luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc; (…) condamnă pe acelaşi inculpat sergent major Gavriluț Ovidiu, din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Braşov, la pedeapsa de : – 4 (patru) ani şi 8 (opt) luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de introducere în ţară de droguri de mare risc. (…)

Contopeşte pedepsele stabilite prin prezenta hotărâre, în pedeapsa cea mai grea, respectiv aceea de: 4 (patru) ani şi 8 (opt) luni închisoare la care se adaugă sporul de o treime, de 1 (unu) an, 1 (una) lună şi 10 (zece) zile închisoare din cealaltă pedeapsă, astfel încât inculpatul va executa în final pedeapsa rezultantă de 5 (cinci) ani, 9 (nouă) luni şi 10 (zece) zile închisoare în regim de detenţie.

(…) Dispune aplicarea măsurii complementare a degradării militare faţă de inculpatul sergent major Gavriluţ Ovidiu, constând în pierderea gradului şi a dreptului de a purta uniformă, de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri de condamnare”, au decis magistrații, potrivit spynews.ro.

Cocaina „îndoită” cu îndulcitor alimentar

În cursul anchetei, procurorii au descoperit că jandarmul măsluia cocaina, adăugând îndulcitor alimentar, pentru a obține o cantitate mai mare și, evident, să câștige mai mulți bani.

„Dispune confiscarea specială de la inculpat a cantităţilor de droguri rămase în urma analizelor de laborator efectuate, respectiv : – 69,10 grame de pulbere presată care conţine cocaină, ambalată în plicul cu sigiliul tip M.A.I. cu nr.18428 (raport de constatare tehnico – ştiinţifică nr.768563/27.12.2018), – 0,42 grame pulbere de cocaină în amestec cu glucitol ambalată în plicul cu sigiliul tip M.A.I. cu nr.18373 (proba nr.1, raport de constatare tehnico – ştiinţifică nr.768564/04.01.2019), – 1 buc. cântar electronic de culoare neagră, rămas după efectuarea analizelor fizico-chimice, ambalat în plicul cu sigiliul tip M.A.I. cu nr.18373 (proba nr.8, raport de constatare tehnico – ştiinţifică nr.768564/04.01.2019)”, a stabilit instanța de judecată.

 


Accesează: